• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug/mediji

21.07.2023

08:26

"Putin je ultimativni apostol osvete!" Šef CIA poslao strašnu poruku Prigožinu!

Reuters

Vesti

"Putin je ultimativni apostol osvete!" Šef CIA poslao strašnu poruku Prigožinu!

Podeli vest

Šef CIA Vilijam Berns rekao je da će ruski predsednik Vladimir Putin verovatno pronaći način da se osveti šefu Vagnera Jevgeniju Prigožinu i eliminiše ga na duže staze.

- Putin je neko ko misli da je osveta jelo koje se najbolje servira hladno. Prema mom iskustvu, Putin je ultimativni apostol osvete pa bih se iznenadio da Prigožin izbegne dalju odmazdu. Da sam na Prigožinovom mestu, ne bih otpustio svog degustatora hrane - poručio je Berns.

Pobuna paravojne grupe "Vagner" u Rusiji predstavlja priliku koja se javlja jednom u generaciji za regrutovanje, rekao je Berns, napominjući da Centralna obaveštajna agencija pokušava da iskoristi to i druge pukotine u vlasti Vladimira Putina koje je pobuna razotkrila.

On je naveo da ruska elita pokazuje sve veću zabrinutost u procene predsednika Vladimira Putina, a posebno nakon kratke pobune paravojne grupe.

- Javila su se neka dublja pitanja o Putinovim procenama, o njegovoj otuđenosti od događaja, pa čak i o njegovoj neodlučnosti. Za mnoge Ruse, koji su navikli na Putina kao nekoga ko čuva mir, pitanje je bilo da li je car go ili zašto mu treba toliko vremena da se obuče - rekao je Berns na bezbednosnom forumu u Aspenu, prenosi Blumberg.

Šef CIA je dodao da će ruski predsednik verovatno pronaći način da se osveti šefu Vagnera Jevgeniju Prigožinu i eliminiše ga na duže staze.

Govoreći o ruskom generalu Sergeju Surovikinu, koji je možda unapred znao da će doći do pobune, Berns je rekao: "Mislim da trenutno ne uživa mnogo slobode".

Foto: Reuters

Šef CIA Vilijam Berns

 

Kada je reč o ukrajinskoj kontraofanzivi, direktor Centralne obaveštajne agencije naveo je da je i dalje optimista, dodavši da Rusija ima značajne "strukturne slabosti".

- Biće to težak posao, ali mi ćemo učiniti sve što možemo kao obaveštajna agencija da pružimo onu vrstu obaveštajne podrške i razmene podataka koja će pomoći Ukrajincima da napreduju - rekao je Berns.

Prvi čovek američke CIA govorio je i o Kini, rekavši da je agencija "postigla napredak" u obnovi svoje obaveštajne mreže u toj zemlji. On je dodao da kineski predsednik Si Đinping i njegovo vojno rukovodstvo verovatno imaju sumnje kada je reč o tome da li bi mogli da izvedu uspešnu invaziju na Tajvan "po prihvatljivoj ceni" za Peking.

- Putinovo iskustvo u Ukrajini verovatno je pojačalo neke od tih sumnji - rekao je Berns.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija