• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

21.07.2023

11:16

Au! Procurio FBI dokument! Ukrajinski oligarh morao Bajdenu i njegovom sinu da uplati 10 miliona dolara?!

Reuters/AP

Vesti

Au! Procurio FBI dokument! Ukrajinski oligarh morao Bajdenu i njegovom sinu da uplati 10 miliona dolara?!

Podeli vest

Republikaski senator Čak Grasli objavio je dokument FBI doušnika u kojem se navodi da je ukrajinski oligarh isplatio 10 miliona dolara američkom predsedniku Džou Bajdenu i njegovom sinu Hanteru.


Vlasnik gasne kompanije "Burisma Holdings" Nikola Zločevski rekao je 2016. godine doušniku Federalnog istražnog biroa da je bio "primoran" da Bajdenovima uplati po pet miliona dolara, piše Njujork post.

"Zločevski je prokomentarisao da je, iako je Hanter Bajden glup, a njegov pas pametniji, morao da zadrži Hantera u odboru Burisme kako bi sve bilo u redu", navodi se u dokumentu FBI iz juna 2020. godine.

Ukrajinac je dodao da su mu i Hanter i Džo navodno rekli da mora da zadrži mlađeg Bajdena u odboru svoje kompanije. Zločevski je tokom razgovora sa američkim doušnikom rekao da ima 17 snimaka razgovora sa Bajdenima, kao i mnoge poruke i dva dokumenta koji potkrepljuju njegove optužbe.

Prema njegovim rečima, ti dokazi pokazuju da je on "na neki način bio primoran da Bajdenovima plati kako bi osigurao da ukrajinski generalni tužilac Viktor Šokin bude otpušten".

Dodao je da nikakva sredstva nije poslao "velikom momku" (Big guy), odnosno Džou Bajdenu, rekavši da će istražiteljima biti potrebno 10 godina kako bi pronašli nezakonite transfere novca.

Bajden je javno 2018. godine priznao da je iskoristio milijardu dolara kako bi primorao Šokina da ode sa funkcije generalnog tužioca, što se i dogodilo u martu 2016. godine, navodi američki list.

Zaposlenje Hantera Bajdena u kompaniji "Burisma" bilo je glavna vest u SAD 2019. godine kada je tadašnji predsednik Donald Tramp opozvan jer je vršio pritisak na ukrajinske vlasti da istraže Bajdenove.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija