• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.07.2023

07:44

Drama u Izraelu! Netanijahu hitno prebačen u bolnicu!

Reuters

Vesti

Drama u Izraelu! Netanijahu hitno prebačen u bolnicu!

Podeli vest

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu hitno je rano jutros prebačen u bolnicu radi ugradnje pejsmejkera.

Netanijahuova kancelarija saopštila je da će premijer biti stavljen pod anesteziju tokom operativnog zahvata i da će ga zameniti ministar pravde Jariv Levin dok bude podvrgnut proceduri.

U kratkoj video izjavi, Netanijahu je izjavio da se "oseća odlično" i da planira da nastavi svoj plan reforme pravosuđa čim bude pušten iz bolnice, preneo je AP.

Netanijahuovo saopštenje, objavljeno posle ponoći, usledilo je nedelju dana nakon što je hospitalizovan zbog, kako je tada navedeno, dehidracije. Bolnica je saopštila da je Netanijahuu ugrađen holter za praćenje rada srca, iako, tokom pregleda, nisu uočene nikakve abnormalnosti.

To je usledilo nakon burnog dana kada su bili neki od najvećih protesta do sada protiv Netanijahuovog plana za reformu pravosuđa. Stotine hiljada ljudi izašlo je na ulice širom Izraela u subotu uveče, dok su hiljade ušle u Jerusalim i kampuju u blizini Kneseta uoči glasanja koje se očekuje u ponedeljak, a na kojem se očekuje da će biti odobren ključni deo reforme pravosuđa, kojim se ograničavaju ovlašćenja Vrhovnog suda da poništava odluke vlade i parlamenta koje smatra nerazumnim i štetnim.

Više od 100 penzionisanih šefova bezbednosti podržalo je sve veći broj vojnih rezervista, koji kažu da će prestati da se javljaju na dužnost, ukoliko sporni zakon bude usvojen.

Netanijahu je plan o reformi pravosuđa objavio u januaru, nekoliko dana nakon što je preuzeo dužnost, a od tada su počeli masovni protesti u Izraelu protiv toga plana. Netanijahu tvrdi da je reforma potrebna da bi se obuzdala prekomerna ovlašćenja neizabranih sudija, a kritičari kažu da će to otvoriti put autoritarnoj vladavini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija