• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rt

23.07.2023

08:54

(VIDEO) Šta je Bajden upravo izjavio?! Javnost u neverici nakon bizarnih reči američkog predsednika!

Printscreen Twitter

Vesti

(VIDEO) Šta je Bajden upravo izjavio?! Javnost u neverici nakon bizarnih reči američkog predsednika!

Podeli vest

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je "ja sam veštačka inteligencija", dok je pozivao na zaštitne mere za upravljanje veštačkom inteligencijom.

Njegova izjava izazvala je smeh svih prisutnih u prostoriji.

- Ako neko od vas misli da sam Ejb Linkoln, okrivite veštačku inteligenciju - rekao je 80-godišnji predsednik SAD nakon sastanka sa tehnološkim liderima.

 

 

Bajden je upozorio da bi nesputana veštačka inteligencija mogla da predstavlja pretnju "našoj demokratiji", prenosi "Njujork post".

- Moramo držati širom otvorene oči u pogledu pretnji koje nove tehnologije mogu predstavljati - ne moraju - ali mogu predstavljati našoj demokratiji i našim vrednostima -  rekao je Bajden.

Njegovi komentari usledili su nakon sastanka sa predstavnicima tehnoloških kompanija uključujući "Amazon", "Gugl", "Meta" i "Majkrosoft".

Bela kuća je nakon toga objavila da je sa programerima postignut dogovor oko upravljanja potencijalnim rizicima koje predstavlja veštačka inteligencija, uključujući nezavisno testiranje bezbednosti i uvođenje vodenih žigova koji bi jasno signalizirali kada je onlajn sadržaj veštački kreiran.

Bajdenovi komentari dolaze usred zabrinutosti oko nesputanog rasta veštačke inteligencije i njenog potencijalnog uticaja na sektore zapošljavanja i širenja dezinformacija i dezinformacija na mrežama, posebno uoči predsedničkih izbora u SAD 2024.

- Kompanije su se složile da pronađu načine da veštačka inteligencija pomogne u suočavanju sa najvećim izazovima društva - objasnio je Bajden, navodeći "ogromne mogućnosti" koje tehnologija može da pruži.

On je dodao da će SAD "raditi sa našim saveznicima i partnerima na zajedničkom međunarodnom okviru za upravljanje razvojem veštačke inteligencije".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija