• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer-rs/sputnjik

27.07.2023

09:09

Vojni udar! Oružane snage Nigera srvgnule predsednika i zatvorile granice!

Reuters

Vesti

Vojni udar! Oružane snage Nigera srvgnule predsednika i zatvorile granice!

Podeli vest

Vojska republike Niger objavila je da je Mohamed Bazuma smenjen sa mesta predsednika zemlje i da zatvaraju granice republike, prenosi Rojters, pozivajući se na saopštenje vojske koje je objavila nacionalna televizija.


"Granice zemlje su zatvorene, proglašava se policijski čas širom zemlje", prenosi agencija saopštenej vojske.

Kako navodi agencija Frans pres, koja se poziva na izjavu vojnih pobunjenika, sve državne institucije su prestale sa radom. Kasnije su vojni pobunjenici izdali saopštenje u kojem su garantovali bezbednost članovima vlade, prenela je televizija Al Hadat.

"Ponovo potvrđujemo poštovanje fizičkog i moralnog integriteta bivših vlasti u skladu sa ljudskim pravima", navodi se u dokumentu, koji je na televiziji pročitao pukovnik Amadou Abdraman, sa kojim je u kadru bilo još devet osoba u vojnim uniformama.

Foto: Reuters

Predsednik Nigera Mohamed Bazum

 

Dodali su da su odlučili „da stanu na kraj ovom sistemu zbog pogoršane bezbednosne, ekonomske i socijalne situacije”.

Kancelarija predsednika Nigera Mohameda Bazuma saopštila je juče da su pripadnici predsedničke garde krenuli u akciju protiv republike i da je vojska spremna da ih napadne, „ako se ne opamete“. Navodni razlog za pobunu bila je Bazumova namera da smeni komandanta predsedničke garde generala Omara Čianija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija