• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.07.2023

07:36

Probijaju put do Krima severnokorejskim raketama?! Fajnenšel tajms: Uskoro kreće velika operacija!

Reuters

Vesti

Probijaju put do Krima severnokorejskim raketama?! Fajnenšel tajms: Uskoro kreće velika operacija!

Podeli vest

Ukrajinske snage planiraju da uskoro uđu na okupirani Krim, a primećene su sa severnokorejskim raketama koje su navodno zaplenile od ruskih snaga, piše Fajnenšel tajms.

Načelnik obaveštajne službe odbrane Ukrajine, general-major Kirilo Budanov, nije precizirao kada će vojska početi svoju operaciju, prenosi ukrajinski TSN.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane saopštilo je da je oružje zaplenjeno od Rusije, uprkos tome što su i Moskva i Pjongjang negirali da su obavljali transakcije oružja, prenosi Njujork post.

Rakete su pokazali ukrajinski vojnici koji su upravljali višecevnim raketnim sistemima Grad iz sovjetskog doba, u blizini ratom razorenog grada Bahmuta. Komandant ukrajinske artiljerije rekao je da njegove trupe ne vole da koriste rakete, koje su napravljene 1980-ih i 90-ih, jer su „veoma nepouzdane i ponekad rade lude stvari“.

Ukrajinski vojnici su takođe rekli da je „prijateljska zemlja zaplenila“ projektile sa broda, ali nisu naveli više detalja.

- Mi uzimamo njihove tenkove, zarobljavamo njihovu opremu i vrlo je moguće da je to takođe rezultat uspešnog sprovođenja vojne operacije ukrajinske vojske - rekao je Jurij Sak, savetnik ukrajinskog ministra odbrane, dodajući da Rusija kupuje različite vrste municije u zemljama kao što su Severna Koreja i Iran. (Kraj) jsi/gri


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Orlić u Šidu: U nedelju glasamo za Srbiju!
Politika

Orlić u Šidu: U nedelju glasamo za Srbiju!

- Ljudi su naša pokretačka snaga, a njihovo poverenje – čast je i obaveza da se borimo za još uspešniji Šid, za još bolju budućnost cele Srbije i svakog čoveka koji joj pripada - poručio je dr Vladimir Orlić potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, tokom obilaska Opštinskog odbora SNS i štandova ove stranke u Šidu.

28.05.2024

14:30

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Adekvatna sankcija je više doživotnih kazni": Advokat porodica ubijenih u Mladenovcu otkrio detalje suđenja ubici Blažiću
Hronika

"Adekvatna sankcija je više doživotnih kazni": Advokat porodica ubijenih u Mladenovcu otkrio detalje suđenja ubici Blažiću

Suđenje Urošu Blažiću, koji je optužen da je počinio masovno ubistvo u selima Dubona i Malo Orašje, donelo je novu dimenziju bezbednosnim izazovima. Zbog osetljivosti slučaja, suđenje se premešta iz Smedereva u Specijalni sud u Beogradu. Ova promena lokacije izazvala je interesovanje javnosti za detalje samog procesa. Kako će izgledati suđenje? Kada će biti organizovano pripremno ročište i koji su koraci u daljem toku sudskog postupka? O tim pitanjima u emisiji "Uranak" na televiziji K1 govorio je advokat porodica ubijenih, Stefanom Stefanovićem.

28.05.2024

14:16

Prva otmica zemunskog klana! Nikola Bajić priznao da je pre 27 godina učestvovao u kidnapovanju Novaka Stevanića
Hronika

Prva otmica zemunskog klana! Nikola Bajić priznao da je pre 27 godina učestvovao u kidnapovanju Novaka Stevanića

Nikola Bajić, nekadašnji pripadnik zloglasnog "zemunskog klana" koji služi kaznu od 35 godina zatvora u požarevačkoj Zabeli, pod neverovatnim merama obezbeđenja prebačen je jutros u Više javno tužilaštvo u Beogradu s kojim je, sklopio sporazum o priznanju krivičnog dela nad pokojnim Novakom Stevanićem (22), u slučaju koji su mediji prozvali "prva otmica zemunskog klana".

28.05.2024

13:23

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija