• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.07.2023

11:35

(FOTO) Šok otkriće Nemaca! Zelenski i Prigožin komšije u otmenom letovalištu, isplivali neverovatni detalji!

Reuters/Google Maps

Vesti

(FOTO) Šok otkriće Nemaca! Zelenski i Prigožin komšije u otmenom letovalištu, isplivali neverovatni detalji!

Podeli vest

U otmenom letovalištu Forte dei Marmi na obali Tirenskog mora u Toskani, svoje privatne vile u neposrednom komšiluku, imaju predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski i vlasnik ruske privatne vojne organizacije "Vagner" Jevgenij Prigožin, piše Frankfurter Algemajne Cajtung.

Slobodno se može konstatovati da od vile Zelenskih do vile Prigožinovih ima samo pet minuta hoda kroz tiho naselje Vitorija Apuana, u senci stoletih borova i rascvetanih bugenvilija u ovom otmenom letovalištu, navodi nemački list.

Ipak, Zelenski i Prigožin ne letuju u ovom luksuznom odmaralištu, jer zajedno sa svojim vojnicima ili plaćenicima već 17 meseci žestoko ratuju jedan protiv drugog, u Donbasu, na Krimu i na Dnjepru.

Foto: Google Maps

 

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ili italijanska kompanija zastupnik njegove supruge Olene, kupio je u proleće 2019. godine vilu u Ulici Via Mateo Civitali, u vreme kada je Zelenski još bio samo predsednički kandidat.

Prema pisanju italijanskih medija, kupoprodajna cena te nekretnine sa 15 soba i bazenom u negovanoj bašti bila je oko 3,9 miliona evra, a supruga ukrajinskog predsednika je ovu kuću koristila najviše jednom i to prvog leta rusko-ukrajinskog rata 2022. godine.

 

 

Prigožini su u ovom gradiću u primorskoj Toskani već neko vreme. Letovalište Forte dei Marmi postalo je otmena destinacija za aristokratiju i bogate Italijane pre oko jednog veka, kada je osnivač kompanije Fijat Edoardo Anjeli među prvima kupio svoju vilu.

Vila Arina u Ulici Frateli Rošeli u Forte dei Marmi indirektno pripada porodici Jevgenija Prigožina, šefa ruske privatne plaćeničke grupe Vagner. U ime Prigožina jedan ruski preduzetnik je 2017. godine kupio ovu luksuznu dvospratnu kuću od 400 kvadratnih metara sa vrtom od 16 hektara i bazenom, za oko 3,5 miliona evra i od tada svaki ruski oligarh koji drži do sebe u ovom mestu je kupio neku nekretninu.

U poslednjoj godini pre pandemije, u Forte dei Marmiju letovalo je više od 15.000 Rusa, ali u periodu pandemijske izolacije 2020. i 2021. godine, pa potom i sankcija koje je Zapad uveo Rusiji, broj ruskih turista se smanjio.

Ove godine, u prvoj sezoni nakon zvaničnog završetka pandemije, skoro 10.000 Rusa letuje u ovom mestu na severozapadu Toskane. Prema tvrdnjama hotelijera, ugostitelja i lokalnih političara, u Forte dei Marmiju nikada nije bilo problema između Rusa i Ukrajinaca - ni pre izbijanja sukoba u Ukrajini, ali ni posle. Kako kažu, i Rusi i Ukrajinci pođednako su popularni među poslovnim ljudima i turističkim delatnicima jer pripadaju grupi "velikih potrošača", naveo je Frankfurter Algemajne Cajtung.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija