• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

01.08.2023

18:18

Panika na Halkidkiju! Medved viđen na korak od kuća i igrališta, Dimitrisu odneo dve ovce!

Shutterstock/Printskrin

Vesti

Panika na Halkidkiju! Medved viđen na korak od kuća i igrališta, Dimitrisu odneo dve ovce!

Podeli vest

U planinskom selu Taksiarhis na grčkom poluostrvu Halkidikiju ponovo se pojavio isti mužjak medveda, koji je nedavno izazvao paniku među stanovnicima.

Ovog puta, divlja životinja je viđena na korak od kuća i igrališta, pre nego što je nestala u jaruzi.
Meštani sela su se uznemirili i odmah obavestili nadležne koji su u pripravnosti, javio je portal EPT.

Prema pisanju grčkih medija, u okolini sela Taksiarhis redovno se pojavljuju medvedi, a poslednji put je odrasli mužjak napao košnice i pojeo veću količinu meda, a zatim je iz štale oterao dve ovce. 

Vlasnik stoke Dimitris Lanaris istakao je da je medved prošlog četvrtka uveče prvi put ušao u štalu i uzeo ovcu, a zatim se vratio dve noći kasnije i odneo drugu životinju.

Na pitanje kako je znao da je u pitanju medved, a ne neka druga divlja životinja, odgovorio je da vuk, na primer, ne samo da bi oduzeo jednu ovcu, već bi ubio desetine odjednom.

Istovremeno, trag na limu ograde svedoči da se radi o velikoj životinji, mnogo većoj od vuka, dok je medved viđen i kako juriša na košnice na 100 metara od stočnog pogona.

- Postavio sam dodatnu ogradu da zaštitim svoje životinje i umesto da ih puštam napolje kao nekada, držim ih unutra, što definitivno utiče na njihovu dobrobit. Nažalost, ne mogu drugačije, s obzirom na okolnosti - napominje Lanaris.

Predsednik lokalne zajednice Takiarhis na Halkidikiju, Janis Ksakis, podseća da se medved prvi put pojavio u ovoj oblasti pre nekoliko meseci, napadajući uglavnom košnice.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija