• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji

03.08.2023

21:30

Kijev i Zapad ćute, ali... Rusi im uništili štab u kome su šifrovali i štitila svoje tajne!

AP/Reuters/Fotoilustracija

Vesti

Kijev i Zapad ćute, ali... Rusi im uništili štab u kome su šifrovali i štitila svoje tajne!

Podeli vest

Rusi su u Kijevu dronovima napali višespratnicu u kojoj se nalazi Uprava Državne službe za specijalne komunikacije i zaštitu informacija. Delimično je razorena, a to je zdanje u kome su u trenucima napada radili i ukrajinski stručnjaci za šifrovanje vojnih i državnih informacija i dokumenata.

Moskvovski vojni ekspert, pukovnik Jurij Knutov, objašnjava da je u toj zgrada je bila struktura koja se bavi zaštitom državnih tajni Ukrajine. 

- Dakle, bavi šifrovanjem i obezbeđivanjem tajnosti. Međutim, od sudbine zgrade mnogo je važnije šta je nakon napada ostalo od najvažnijih servera i od dokumenata i instrukcija u papirnoj formi - jasan je ekspert.

Knutov smatra da je izvedeni napad bio potreban i zato što je Rusima „omogućio pristup vojnim tajnama koje su bile zaštićene opremom postavljenom u toj zgradi".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija