• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.08.2023

07:21

(VIDEO) Objavljen snimak ubistva predsedničkog kandidata! Atentator mu pucao u glavu, pa otvorio vatru na policiju!

Reuters

Vesti

(VIDEO) Objavljen snimak ubistva predsedničkog kandidata! Atentator mu pucao u glavu, pa otvorio vatru na policiju!

Podeli vest

Na društvenim mrežama objavljen je ceo snimak ubistva kandidata za predsednika Ekvadora.

Fernando Viljavisensio, kandidat za predsednika na izborima u Ekvadoru, ubijen je na političkom skupu. Na njega je atentat izvršen usred dana, pred više desetina svedoka.

Viljavisensio je ulazio u auto kada su počeli da odjekuju meci, a kasnije je saopšteno da je pogođen tri puta u glavu.

Napadač je neutralisan nakon razmene vatre sa policijom koja je obezbeđivala skup, a još šestoro osumnjičenih je privedeno nakon policijske racije, navela je Kancelarija državnog tužioca, prenosi AP.

Video-snimak objavljen nna društvenim mrežama pokazuje masu ljudi na predizbornom događaju kako se kriju i vrište usled pucnjave.

Pogledajte snimak, ali upozoravamo da je uznemirujuć. 

 

Vilavisensio je bio jedan od najžešćih kritičara bivšeg ekvadorskog predsednika Rafaela Koree i bila mu je određena kazna od 18 godina zatvora zbog klevete Koree.  Kasnije je dobio politički azil u Peruu.

Bio je i nezavisni novinar koji je istraživao korupciju u prethodnih ekvadorskim vladama, nakon čega je ušao u politiku kao borac protiv korupcije.

U svom poslednjem govoru, pre nego što je ubijen, Vilavisensio je obećao okupljenima da će iskoreniti korupciji i zatvoriti "lopove" u zemlji.

Njegov saradnik Patrisio Zukilanda rekao je za AP da je Vilavisensio dobio najmanje tri pretnje smrću pre pucnjave, koje je prijavio vlastima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija