• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

11.08.2023

20:56

Zaharova upozorila Japan! Tokio da ne destabilizuje azijsko-pacifički region i prizna poraz u Drugom svetskom ratu!

AP/printscreen/Fotoilustzracija

Vesti

Zaharova upozorila Japan! Tokio da ne destabilizuje azijsko-pacifički region i prizna poraz u Drugom svetskom ratu!

Podeli vest

Moskva poziva Tokio da se uzdrži od bilo kakvih vojnih priprema koje bi mogle da ugroze bezbednost i stabilnost u azijsko-pacifičkom regionu APAC, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je rekla da se 11. avgusta navršava 85 godina od završetka oružanog sukoba sa militarističkim Japanom na jezeru Hasan, preneo je TASS.
   

Prema njenim rečima, ta provokacija je pokazala da su agresivni planovi japanske vojske protiv Sovjetskog Saveza potpuno jasni.
 
- Dok se prisećamo ovog memorijalnog datuma, još jednom pozivamo Tokio da u potpunosti prizna ishod Drugog svetskog rata, napusti praksu spontanih putovanja predstavnika političkog establišmenta zemlje, uključujući sadašnje članove kabineta, u hram Jasukuni, koji je simbol japanskog militarizma, kao i da odustane od vojnih priprema koje ugrožavaju bezbednosnu arhitekturu i stratešku stabilnost u azijsko-pacifičkom regionu - istakla je Zaharova.
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Jedino što Ukrajina treba da uradi jeste da kapitulira, to će dovesti do mira! Medvedev nikad brutalniji!
Poruka za Kijev i Ameriku

Jedino što Ukrajina treba da uradi jeste da kapitulira, to će dovesti do mira! Medvedev nikad brutalniji!

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije ističe da „kontraofanziva Kijeva sada deluje bez prestanka, šaljući hiljade nesrećnih ljudi u klanicu". Jedino što je Ukrajini zaista potrebno jeste kapitulacija, koja bi vrlo verovatno mogla da otvori put ka miru, ali takav ishod ne žele ni Vašington ni Kijev, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

11.08.2023

17:35

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija