• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/nypos/mediji

13.08.2023

13:47

Šok u Americi! Obama: Svaki dan vodim ljubav sa muškarcima!

Shuterstock/Reuters

Vesti

Šok u Americi! Obama: Svaki dan vodim ljubav sa muškarcima!

Podeli vest

Seks fantazije o homoseksualizmu bivšeg američkog predsednika Baraka Obame ugledale su svetlost dana nakon što je nedavno javno objavljeno njegovo pismo koje je davne 1982. poslao bivšoj devojci.

Obama, koji je tada imao 21 godinu, u novembru 1982. pisao je Aleks Mekniro sa kojom je bio u vezi tokom svog boravka na Occidental koledžu u Los Anđelesu.

Političar se dotakao teme homoseksualizma u pismu, priznavši da "voli da vodi ljubav sa muškarcima svakodnevno, ali u mašti", kako navodi "New York Post", koji je i došao do ovog kontroverznog pisma.

Barak Obama je svoju sklonost ovakvim maštanjima opisao kao način da se distancira od sadašnjosti i potencijalno izbegne teatralnost zemaljskog postojanja koja se iznova ponavlja.

- Što se tiče homoksesualizma, moram da kažem da verujem da je ovo pokušaj da se udaljimo od sadašnjosti, možda odbijanje da se ovekoveči beskrajna farsa zemaljskog života - piše u navodnom Obaminom pismu, koji dalje priznaje svoju svakodnevnu vezu sa muškarcima, ali samo u domenu mašte.

Foto: Pritskrin/Video

 

- Vidite, ja vodim ljubav sa muškarcima svakodnevno, ali u mašti - piše u pismu koje je preneo "Post".

Pismo, staro preko 40 godina, upućeno je bivšoj devojci i ponovo se pojavilo zbog detaljnog intervjua koji je vodio biograf Dejvid Garo.

"Svi smo mi ljudi, a ne žene ili muškarci"

Obama je istraživao koncept androginog načina razmišljanja, izražavajući svoju želju za persepktivom koja obuhvata ljude u celini, umesto da ih razdvaja u rodne kategorije.

- Moj um je u velikoj meri androgin i nadam se da ću još viće ući u to sve dok ne budem razmišljao o jedinkama kao o ljudima, a ne kao o ženama koje se razlikuju od muškaraca - rekao je.

Uprkos svim priznanjima, Obama u pismo navodi da je prihvatio svoj muški identitet i da je odlučio da živi u skladu sa njim:

- Ali, kada je reč o mom telu, vidim da sam postao čovek i fizički u životu biram da prihvatim tu nepredviđenu situaciju.

Kada su Obama i Meknir stavili tačku na vezu, ona je odlučila da cenzuriše eksplicitnije delove pisma, ali je objasnila da je bivši predsednik imao detaljnu želju za istim polom.

Međutim, istoričar Garo, dobitnik Pulicerove nagrade, uspeo je da pronađe ove odlomke pisma i učini ih delom svoje biografije "Rising Star". Pismo je trenutno u vlasništu Emory Univerziteta, koji ne dozvoljava njegovo fotografisanje. Ali, Harvi Kler, Garoov prijatelj, uspeo da je ručno prepiše cenzurisane segmente i da ih podeli sa autorom. Kler je potom dao skrivene delove pisma "Postu".

Podsetimo, Obama je u braku sa suprugom Mišel od 1992, a par ima i dvoje dece. U prošlosti je bio protiv homoseksualnih brakova, ali je očito promenio mišljenje i 2015. pomogao je da se uspostavi legalizacija istopolnih brakova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija