• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

15.08.2023

16:03

Stabilnost u svetu na ivici propasti? Amerika poslala 400.000 vojnika na Pacifik, Rusija neće sedeti skrštenih ruku!

AP/Photo

Vesti

Stabilnost u svetu na ivici propasti? Amerika poslala 400.000 vojnika na Pacifik, Rusija neće sedeti skrštenih ruku!

Podeli vest

Vojno-politička situacija zbog SAD i njenih saveznika se komplikuje, saopštio je načelnik Glavne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije (GRU) Igor Kostjukov na 11. Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti.

Prema njegovim rečima, razlog toga je „hegemonistička politika” SAD i njihovih saveznika, koja ima za cilj da održe dominaciju na svaki mogući način, uključujući i vojnim putem, sankcijama, pretnjama, i mešanjem u regionalne i domaće procese. Kao rezultat toga, sistem strateške stabilnosti u svetu je skoro potpuno uništen“, naglasio je Kostjukov.

- Sjedinjene Američke Države su u azijsko-pacifičkom regionu (APR) rasporedile 400.000 vojnika, oko 1.000 aviona, 130 brodova - rekao je Kostjukov.

- Da bi progurale svoje interese u azijsko-pacifičkom regionu, Sjedinjene Države su rasporedile najveću grupaciju u regionu: 400.000 vojnika, oko 1.000 borbenih aviona, 130 brodova, uključujući osam nuklearnih podmornica sa balističkim projektilima i šest nosača aviona, što je 60 odsto ukupne snage Oružanih snaga SAD - rekao je on.

Poređenja radi, dodao je Kostjukov, SAD u Evropi drže samo 100.000 vojnika.

On je dodao i da azijsko-pacifički region, uprkos specijalnoj vojnoj operaciji ostaje u fokusu vojne pažnje Rusije. Moskva želi da razvija raznovrsnu saradnju sa partnerima u regionu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Šok u Americi, Zelenski drži Bajdena u šaci! Neverovatno otkriće Njuzvika uzdrmalo planetu!
UCENA

Šok u Americi, Zelenski drži Bajdena u šaci! Neverovatno otkriće Njuzvika uzdrmalo planetu!

Administracija Džozefa Bajdena poslala je milijarde dolara vrednu pomoć Ukrajini i nastavlja da je šalje, obećavajući Kijevu podršku "koliko god bude potrebno", pa "Njuzvik" postavlja pitanje da li, s obzirom da se sve češće čuju komentari da Ukrajina ne može da pobedi u sukobu, a američka javnost sve manje podržava nastavak slanja pomoći Kijevu, Ukrajina ima nešto čime ucenjuje američkog predsednika.

15.08.2023

15:27

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija