• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

17.08.2023

06:15

Šok! Ovo je Putinov najveći trijumf! Kijev "zaratio" sa NATO oko teritorije, Zelenskom ostala samo jedna opcija!

Shuterstock

Vesti

Šok! Ovo je Putinov najveći trijumf! Kijev "zaratio" sa NATO oko teritorije, Zelenskom ostala samo jedna opcija!

Podeli vest

Savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak izjavio je da Ukrajina neće trgovati svojim teritorijama za članstvo u NATO.

- Trgovati teritorijom za NATO kišobran? To je smešno. To znači namerno biranje poraza demokratije, podsticanje globalnog zločinca, očuvanje ruskog režima, uništavanje međunarodnog prava i prenošenje rata na druge generacije - napisao je Podoljak na društvenoj mreži X.

Podoljak je dodao da pokušaji očuvanja svetskog poretka i Putinov trijumf neće doneti mir svetu već novi rat.

- Očigledno, ako Putin ne doživi potpuni poraz, politički režim u Rusiji se ne promeni, a ratni zločinci ne budu kažnjeni, rat će se definitivno vratiti sa ruskim apetitom za još. Pokušaji očuvanja svetskog poretka i uspostavljanja "lošeg mira" kroz Putinov trijumf, neće doneti mir svetu, ali će doneti i sramotu i rat - naveo je savetnik ukrajinskog predsednika.

Podoljak je naglasio da se to odnosi na bilo koji format nove podele Evrope uključujući i pod okriljem NATO.

- Zašto onda predlagati scenario zamrzavanja, koji toliko želi Rusija, umesto da se ubrza snabdevanje oružjem? Ubice ne treba ohrabrivati užasnim popustljivostima - poručio je Podoljak.

Podsetimo,  šef kancelarije generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga.Ukrajina bi mogla da uđe u NATO u zamenu za ustupanje dela teritorije Rusiji, izjavio je u utorak Sijan Džensen,

- Mislim da bi rešenje moglo biti da se Ukrajina odrekne dela teritorije i zauzvrat dobije članstvo u NATO - rekao je Džensen, a prenosi RIA novosti.

Džensen je naglasio da sada postoje značajni pomaci u pitanju budućeg članstva Ukrajine u NATO i da bi ustupanje pojedinih područja Rusiji moglo da postane jedan od mogućih kompromisa.

Na pitanje da li misli da Ukrajina treba da ustupi svoje teritorije da bi postigla mir sa Rusijom i pristupila NATO, Džensen je rekao da se o posleratnom statusu Ukrajine već pregovara i da je već pokrenuto pitanje ustupanja teritorija Rusiji.

- Ne kažem da bi to trebalo da se desi, međutim, to bi moglo biti moguće rešenje - objasnio je Džensen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija