• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

19.08.2023

16:48

Zaharova žestoko odbrusila Borelju: Izjava o Rusiji pusta zavist i bespomoćnost!

Beta/Reters

Vesti

Zaharova žestoko odbrusila Borelju: Izjava o Rusiji pusta zavist i bespomoćnost!

Podeli vest

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova oštro je reagovala na izjavu šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja da je Rusija ekonomski patuljak, ocenivši da u pitanju nije ništa drugo do zavist i bespomoćnost.

Podsetimo, Borelj je u izjavi za španski „Pais“ rekao da je Kina pravi geopolitički igrač, dok je Rusija ekonomski patuljak i da podseća na benzinsku pumpu čiji vlasnik poseduje atomsku bombu.

- Prvo, bilo bi bolje da ljudi koji ne mogu da definišu da li su muškarci ili žene ćute dok ne se ne završi proces samoidentifikacije - rekla je ona za Sputnjik.

Prema njenim rečima, EU je kao bankrot koji je propao pošto je prestao da se puni kvalitetnim gorivom u okviru svojih mogućnosti.

Dok Rusija nastavlja da trguje svojim gorivom, evropski biznis otiče preko okeana, dodala je Zaharova.

- I treće, što se tiče nuklearnog oružja, njega poseduje samo jedna država EU. Ostale nisu uspele da ga proizvedu. Tako da sve što je rekao Borelj je iz zavisti i bespomoćnosti - zaključila je Zaharova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kina visoko ceni rezultate koje Srbija ostvaruje! Zajednička izjava Vučića i Sija pravi pokazatelj čeličnog prijateljstva
Politika

Kina visoko ceni rezultate koje Srbija ostvaruje! Zajednička izjava Vučića i Sija pravi pokazatelj čeličnog prijateljstva

Predsednici Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Si Đinping, potpisali su danas Zajedničku izjavu Republike Srbije i Narodne Republike Kine o produbljivanju i podizanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice Srbije i Kine sa zajedničkom budućnošću u novoj eri, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

08.05.2024

20:56

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija