• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

23.08.2023

00:15

Iran pokazao najbrutalnije smrtonosno oružje! Detalji su zapanjujući, Teheran ima keca u rukavu i to više ne krije! (FOTO, VIDEO)

Reuters

Vesti

Iran pokazao najbrutalnije smrtonosno oružje! Detalji su zapanjujući, Teheran ima keca u rukavu i to više ne krije! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Iran je danas predstavio novu bespilotnu letelicu (UAV) koja je sposobna da leti bez zaustavljanja 24 sata.


Dron, nazvan "Mohadžer-10", ima operativni domet od 2.000 kilometara i predstavljen je na ceremoniji povodom Dana odbrambene industrije, prenosi agencija Irna.

Mohadžer-10 ima kapacitet goriva od 450 litara i nosivost od 300 kilograma, što je duplo više od "Mohadžera-6". Dostiže visinu od 7.000 metara.

Dron može da leti maksimalnom brzinom od 210 km/h i nosi različite vrste municije i bombi. Takođe je opremljen sistemima za elektronsko ratovanje i za prikupljanje obaveštajnih podataka.

 

 

U razgovoru za novinsku mrežu na arapskom jeziku Al-Alam sa sedištem u Teheranu, glavni komandant iranske vojske general-major Abdolrahim Musavi naglasio je da je zemlja, uprkos sankcijama, uspela da proizvede svu odbrambenu opremu potrebnu Oružanim snagama za zaštitu granica.

Komandant iranske mornarice, kontraadmiral Alireza Tangsiri, rekao je:

- Danas smo ponosni što pokrivamo sve potrebe zemlje za naprednom opremom oslanjajući se na sposobnosti naše omladine.

Tangsiri je dalje upozorio da "neprijatelju neće biti dozvoljeno ni da razmišlja o operaciji na iranskom tlu".

Na marginama ceremonije, iranski predsednik Ebrahim Raisi naredio je početak masovne isporuke projektila "Koramšahr" i "Haj Kasem" iranskim oružanim snagama i Vazdušno-kosmičkim snagama Korpusa čuvara islamske revolucije (IRGC).

Foto: Reuters

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija