• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.08.2023

19:50

Šokantno! U SAD otkriven plan za širenje Poljske velikih razmera: Stvara se imperija na granici sa Rusijom

Tanjug/AP/twitter.com

Vesti

Šokantno! U SAD otkriven plan za širenje Poljske velikih razmera: Stvara se imperija na granici sa Rusijom

Podeli vest

Poljsko rukovodstvo sanja o stvaranju ogromne imperije blizu granica Rusije, rekao je bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor na svom Jutjub blogu.

- Vlada u Varšavi je od samog početka bila neprijateljski raspoložena prema Rusiji. Oni sebe vide kao gospodare imperije koja se proteže na veći deo Ukrajine i Belorusije - rekao je oficir.

Prema rečima pukovnika, ova ideja već propada jer Poljaci odbijaju da učestvuju u sukobu u susednoj zemlji. Jedino što sada žele je da proteraju milione ukrajinskih izbeglica.

Foto: Tanjug/AP

Daglas Mekgregor

- Ovo je značajna promena u njihovim umovima. Sada će biti veoma teško, jer Poljaci više ne žele da budu američki tegleći konj - zaključio je Mekgregor.

Spoljna obaveštajna služba Rusije je više puta upozoravala na agresivne namere Poljske prema Ukrajini. Prema rečima direktora SVR  Sergeja Nariškina , Varšava radi na scenarijima za faktičko rasparčavanje susedne države i računa na podršku SAD i Velike Britanije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija