• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

26.08.2023

19:15

Pobunjenici izveli stravičan napad na sirijsku vojsku: Opasnost od Džihadista ne jenjava, ubijeno više od 30 vojnika!

EPA/STR

Vesti

Pobunjenici izveli stravičan napad na sirijsku vojsku: Opasnost od Džihadista ne jenjava, ubijeno više od 30 vojnika!

Podeli vest

Pobunjenici na severozapadu Sirije napali su danas vojne položaje i ubili i ranili više od 30 vojnika, saopštili su opozicioni aktivisti, prenosi AP.

Napad je usledio nekoliko dana nakon što su ruski i sirijski ratni avioni izveli nekoliko vazdušnih napada na poslednje veliko uporište pobunjenika u severozapadnoj provinciji Idlib i delove Alepa , kada je ubijeno nekoliko pobunjenika.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Britaniji, opozicioni ratni posmatrač, saopštila je da je grupa Ansar al-Tavhid, koja je u savezu sa Al Kaidom, izvela napad sa pripadnicima koji su prvo detonirali ogromnu bombu, a zatim upali na položaj koji su držale vladine trupe.

Opservatorija je saopštila da je u napadu poginulo 11 vojnika i ranjeno još njih 20, navodi AP.

U 12-godišnjem sukobu u Siriji, koji je počeo antivladinim protestima, a zatim prerastao u građanski rat, ubijeno je pola miliona ljudi, a raseljena je polovina predratnog stanovništva zemlje od 23 miliona. 

Više od pet miliona Sirijaca su sada izbeglice, većina u susednim zemljama, prenosi AP.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija