• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Daily Mail

27.08.2023

18:53

Otkrio šta je zamenio! Rusi danima ispituju inžinjera koji je u zadnji čas popravljao Prigožinov avion, spominje i tajanstvenu Aleksandru

Tanjug/AP/printscreen

Vesti

Otkrio šta je zamenio! Rusi danima ispituju inžinjera koji je u zadnji čas popravljao Prigožinov avion, spominje i tajanstvenu Aleksandru

Podeli vest

Ruske vlasti već danima ispituju inženjera koji je u zadnji čas popravljao avion u čijem padu je u sredu stradao Jevgenij Prigožin, šef Vagnera, kao i nekoliko visokih zvaničnika ove borbene grupe.

Prigožin, koji je u junu predvodio pobunu protiv vojnih vlasti u Kremlju, bio je jedan od ukupno deset putnika letelice "embraer legasi 600", koja se, prema rečima očevidaca, srušila u plamenu posle dve eksplozije tokom leta od Moskve do Sankt Peterburga.

Prigožinova smrt je pokrenula u Zapadnim medijima talas sumnji da su ruski izdajnici naredili njegovu likvidaciju, što je Kremlj demantovao kao "apsolutnu laž".

Kanal na Telegramu "VChK-OGPU", za koji se veruje da ima dobre veze u ruskim bezbednosnim službama, navodi da je inženjer Sergej Kitriš (41) danima na ispitivanju jer se sumnja da je bomba u avion postavljena prilikom popravki koje su na avionu obavljene u poslednji čas:

- Inženjer Sergej Kitriš je često radio na Prigožinovom avionu. On je obavio poslednje popravke, zamenio je kočnice stajnog trapa i turbohladnjaka. Nedugo posle eksplozije pripadnici specijalne službe su doveli Kitriša na mesto pada aviona. Potom ga je ispitivao glavni istražitelj pukovnik Ivan Sibul. Inženjer Kitriš se i dalje nalazi na ispitivanju i odlučuje se o njegovoj sudbini. Još ga nisu pustili. Sudbina druge dvojice inženjera, Artura Mičenkova i Alekseja Anšukova, koji su takođe učestvovali u radovima na avionu, nije poznata - navodi se u izveštaju.

Kako prenosi Dejli mejl, utvrđeno je da je neposredno pre kobnog leta u avionu na moskovskom aerodromu "Šeremetjevo" bila i Aleksandra Julina (37), izvršna direktorka VIP avio-kompanije "Rusdžet".

Navodno je ona razgledala letelicu jer je želela da je kupi za pet miliona dolara. Ona je do aviona došla predstavljajući se kao putnik i snimila je nekoliko fotografija unutrašnjosti aviona.

- Istražićemo pažljivo sve moguće verzije o tome šta se dogodilo - saopštio je Ruski istražni komitet.

Prigožinova smrt je šokirala pripadnike ruske elite zbog straha da je Putin možda naredio njegovu likvidaciju iako su se dugo poznavali i sarađivali, dalje navodi Dejli mejl.

Prigožina su zapadni mediji nazivali "Putinov kuvar", jer je držao restoran u Sankt Peterburgu i njegova kompanija je dobila ugovore s ruskom armijom za isporuke hrane.

Ranije je potvrđeno da su na mestu pada aviona pronađene obe crne kutije koje snimaju dešavanja u pilotskoj kabini, kao i tehničke podatke tokom leta. Analiza njihovih podataka trebalo bi da utvrdi šta je dovelo do rušenja aviona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!

Nastavlja se Kurtijev fašistički teror. Kurtijeva fašistička policija je 20.5.2024. sa puškama i pancirima upala u ekspoziture Banke poštanske štedionice (BPŠ) u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i opljačkala ih! Kukavica Kurti se plaši i Vučićeve senke, pa je Kurti sačekao da predsednik Vučić ode u SAD, i tek onda „uhapsio“ ekspoziture BPŠ. Fašista Kurti već godinama „hapsi“ i srpske apoteke i bakalnice.

21.05.2024

17:02

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija