• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.08.2023

14:12

Uzbuna nad Barencovim morem, umalo okršaj u vazduhu!

EPA/SERGEI ILNITSKY

Vesti

Uzbuna nad Barencovim morem, umalo okršaj u vazduhu!

Podeli vest

Ruski lovac MiG-31 presreo je iznad Barencovog mora norveški patrolni avion R-8A „posejdon“ koji je leteo prema granici Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Avion R-8A „posejdon“ norveškog ratnog vazduhoplovstva je višenamenski avion koji je predviđen za borbu protiv podmornica i za obaveštavanje, prenosi Sputnjik.

U Ministarstvu su naveli da su 31. avgusta ruski radari iznad akvatorijuma Barencovog mora otkrili vazdušni cilj koji se približavao državnoj granici Rusije.

„Kako se ne bi dozvolilo kršenje granice u vazduh je podignut MiG-31 PVO snaga Severne flote iz dežurnog sastava odbrane. Posada ruskog lovca je identifikovala vazdušni cilj kao avion norveške patrolne avijacije“, naveli su u Ministarstvu.

Precizirali su da se strani vojni avion okrenuo od državne granice Ruske Federacije i dodali da nije došlo do narušavanja ruske granice.

Let ruskog lovca je izveden strogo u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora iznad neutralnih voda i bez opasnog približavanja stranom avionu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija