• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.09.2023

15:00

Misterija! Otkud toliko čudnih smrti američkih i NATO oficira širom sveta? Pobili ih Rusi, a ne virusi i saobraćajke!

Reuters

Vesti

Misterija! Otkud toliko čudnih smrti američkih i NATO oficira širom sveta? Pobili ih Rusi, a ne virusi i saobraćajke!

Podeli vest

Vašington i NATO pokušavaju da sakriju pogibiju oficira i vojnika u Ukrajini tako što njihovu smrt američkoj javnosti i medijima na Zapadu predstavljaju kao ishod saobraćajne nesreće ili posledicu misteroznih bolesti i virusa

Moskva tvrdi da Vašington i NATO pokušavaju da sakriju pogibiju generala, oficira i vojnika u Ukrajini tako što njihovu smrt američkoj javnosti i medijima na Zapadu predstavljaju kao ishod saobraćajne nesreće ili kao posledicu misteriozne bolesti i virusa.

Sve to čine kako ne bi uznemirili tamošnju javnost! Rusija, međutim, ukazuje na to da "natovci" (gle čuda) masovno umiru baš posle ruskih raketnih udara po komandnim mestima i sedištima tajnih službi ukrajinske vojske!

Ruska "Pravda" otkriva da je iznenadna epidemija opasne zarazne bolesti odnela živote na desetine vojnika NATO u poljskom Žešovu. Žešov je grad sa 200.000 stanovnika, 100 kilometara od ukrajinske granice, preko kojeg Zapad oružjem snabdeva ukrajinsku vojsku, ali i preko koga dolaze zapadni oficiri i vojnici.

Foto: Tanjug/AP

Ranjeni vojnici u Ukrajini

Odličan izgovor

Jasno je da se neki od dobrovoljaca neće vratiti živi iz Ukrajine, ali kome treba skandal i odjek u medijima? A epidemija egzotične infekcije je odličan "izgovor" za formalizovanje smrti bez privlačenja nepotrebne pažnje. Da sve bude još interesantnije, većina poginulih i mrtvih vojnika i generala su komandanti, specijalci ili piloti uključeni u neprijateljstva u Ukrajini.

Pre nekoliko dana u američkoj vojnoj bazi Tinker u Oklahomi umrlo je 17 ljudi, a 144 je bilo kritično. Javnosti je rečeno da je reč o samoubistvima i komplikacijama nakon infekcije.

Francuski general Žan-Luj Žoržlen, koji se borio u Alžiru, Jugoslaviji, Avganistanu, Obali Slonovače, "slučajno je pao" sa litice na Pirinejima, i to baš na dan ruskog raketiranja Černigova, u kome se održavao sastanak NATO i ukrajinskih oficira, i gde su se vojnici obučavali za upotrebu dronova.

General NATO Entoni Pots, koji je u ime Alijanse bio zadužen upravo za Ukrajinu i rat sa Rusijom, poginuo je u čudnoj avionskoj nesreći u Merilendu. I to baš na dan kada je Ruska Federacija udarila u sedište ukrajinske obaveštajne službe u Dnjepropetrovsku.

Foto: Tanjug/AP

Poginuli vojnik

Avganistanski scenario

Smrt oficira i vojnika iz SAD i drugih NATO zemalja mora se nekako objasniti bez pominjanja Ukrajine i Rusa. Zato za medije oni ginu kod kuće, jer "nema potrebe uznemiravati javnost". To što se njihova smrt poklapa sa danima kada Rusi izvode raketne udare je, naravno, slučajnost!
Podsetimo, identičan scenario Vašington je primenjivao i u Avganistanu. I tamo su brojni vojnici umrli "od ujeda zmije, pada s visine, saobraćajne nesreće, ali i virusa". Ispostavilo se, međutim, da su svi oni stradali u borbama sa talibanima i Islamskom državom!

Ukrajincima stiže prvih 10 "abramsa"

Prvih 10 američkih tenkova "abrams" biće isporučeno Ukrajini sredinom septembra, prenosi "Politiko" pozivajući se na Pentagon.

Zvaničnik ministarstva odbrane SAD, koji je insistirao na anonimnosti, potvrdio je podatke o isporukama i izrazio nadu da će Oružane snage Ukrajine, zahvaljujući američkoj teškoj opremi, steći prednost na bojnom polju.

- Ukrajina bi trebalo da dobije prvih 10 od 31 obećanog tenka "abrams" sredinom septembra - rekao je izvor.

Kako se saznaje, svih 10 tenkova je već u Nemačkoj, gde će biti prepravljeni za Ukrajince. "Politiko" napominje da su brojni ukrajinski vojnici završili kurs za upotrebu "abramsa".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kina visoko ceni rezultate koje Srbija ostvaruje! Zajednička izjava Vučića i Sija pravi pokazatelj čeličnog prijateljstva
Politika

Kina visoko ceni rezultate koje Srbija ostvaruje! Zajednička izjava Vučića i Sija pravi pokazatelj čeličnog prijateljstva

Predsednici Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Si Đinping, potpisali su danas Zajedničku izjavu Republike Srbije i Narodne Republike Kine o produbljivanju i podizanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice Srbije i Kine sa zajedničkom budućnošću u novoj eri, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

08.05.2024

20:56

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija