• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.09.2023

13:34

(VIDEO) Poznati festival se pretvorio u pakao: Posetioci ostali zaglavljeni u blatu, ima mrtvih!

printscreen/Tviter

Vesti

(VIDEO) Poznati festival se pretvorio u pakao: Posetioci ostali zaglavljeni u blatu, ima mrtvih!

Podeli vest

Hiljade posetioca ovog muzičkog događaja je ostalo blokirano pošto je jaka kiša pretvorila tlo u duboko, klizavo blato, a okolni putevi su zatvoreni. Usled loših vremenskih prilika nastradala je jedna osoba.

- Pokrenuta je istraga o smrti jedne osobe tokom jake kiše na festivalu "Burning Man" u američkoj državi Nevadi - saopštila je kancelarija šerifa okruga Peršing.

Reporter "USA today" Trevor Hjuz rekao je za Bi-Bi-Si da je mu je zbog blata bilo potrebno dva sata da pređe samo tri kilometra jer vodu tlo ne može da upije, a nema ni gde da otiče.

 

 

Očekuju više kiše narednih dana

Kiša je tokom prethodna 24 sata padala bez prestanka i stvorila je situaciju koja je zahtevala potpuno zaustavljanje kretanja vozila.

- Očekuje se više kiše u narednih nekoliko dana i nema nade da će se uslovi dovoljno poboljšati da bi omogućili vozilima da uđu u plažu - navodi BLM u saopštenju u kome se najavljuje zatvaranje pristupnih puteva.

Podsetimo, prethodno su organizatori poručili učesnicima da čuvaju hranu i vodu i zabranili vozilima da idu na puteve jer su Burnersi, poznati učesnici, proveli noć zbijeni u blatom išaranim šatorima i kamperima.

Američki di-džej Diplo napisao je na platformi X (do skoro poznata kao Tviter) da je pešačio sa komičarom Krisom Rokom osam kilometara do puta, odakle su ih odvezli fanovi.

 

 

Karte prodavane ispod cene

Godišnji devetodnevni festival je jedan od najpoznatijih američkih umetničkih i kulturnih događaja tokom kojeg posetioci stvaraju privremeni grad usred pustinje.

- Došli smo ovde znajući da je ovo mesto gde donosimo sve što nam je potrebno da preživimo - navodi se u saopštenju festivala.

Mnogi događaji na festivalu ove godine su otkazani, ali bez obzira na to, mnogi su pokušavali da izvuku najbolje iz situacije, plešući u blatu uz tehno muziku.

"Burning Man" osnovan je u junu 1986. godine i prvi put je održan u pustinji Blek Rok u Nevadi 1990. godine. Ulaznice za festival se veoma teško nabavljaju i posetioci ponekad moraju da dokažu svoju posvećenost idealima festivala. Ove godine, međutim, bilo je zabrinutosti zbog vremenskih prilika i karte su prodavane po cenama ispod tržišnih.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija