• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.09.2023

20:34

Četvoro mrtvih u poplavama u Bugarskoj i Grčkoj: Pod vodom hoteli i kuće

EPA-EFE/HATZIPOLITIS NICOLAOS

Vesti

Četvoro mrtvih u poplavama u Bugarskoj i Grčkoj: Pod vodom hoteli i kuće

Podeli vest

Oluje na južnoj obali Crnog mora odnele su dva života, a na zapadu Turske pet osoba je nestalo u poplavama. Dve osobe su poginule, a tri se vode kao nestale, javio je u utorak bugarski televizijski kanal bTV, pozivajući se na vlasti.

Mnogi hoteli i kuće poplavljeni su posle obilnih kiša, javili su bugarski mediji. Zvaničnici u gradu Carevu proglasili su vanredno stanje nakon što se reka Veleka izlila iz korita. Prema izveštajima, putevi su bili poplavljeni, neki mostovi su odneli i nekoliko odmarališta je odsečeno.

U letovalištu Sinemorec prekinuto je snabdevanje strujom, a manje selo Kosti je evakuisano. Vlasti u Carevu pozvale su ljude da se pomere na viši nivo gde god je to moguće.

Pet nestalih u Turskoj

Nakon obilnih kiša i poplava na zapadu Turske, pet osoba se vodi kao nestalo, među njima i jedno dijete, javila je državna novinska agencija Anadolu. Poplave su odnele i bungalove u odmaralištu u zapadnoj provinciji Kirklareli, u blizini granica sa Grčkom i Bugarskom.

Obilne kiše pogodile su u ponedeljak i grad Mugla na jugozapadu Turske, a munje su izazvale požare na 36 lokacija, javila je Anadolija. Agencija za upravljanje katastrofama AFAD prognozirala je oluje na zapadu i jugozapadu zemlje, upozoravajući na bujične poplave, udare groma i jake vjetrove.

Tursku je sredinom avgusta pogodio talas vrućine. Temperature na istoku i dalje su iznad normalnih vrednosti za ovo doba godine, dok se drugde vreme stabilizovalo, saopštila je meteorološka služba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija