• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf

06.09.2023

21:30

(VIDEO) Hrabrost ili ludost?! Rusija mu ovo neće oprostiti! Potez pilota razgnevio Ruse, Kijev ga nagradio sa pola miliona!

Printscreen/WSJ

Vesti

(VIDEO) Hrabrost ili ludost?! Rusija mu ovo neće oprostiti! Potez pilota razgnevio Ruse, Kijev ga nagradio sa pola miliona!

Podeli vest

Ruski pilot koji je prebegao na ukrajinsku stranu i predao helikopter Mi-8 njenoj vojsci dobiće nagradu od pola miliona dolara, rekao je u utorak ukrajinski zvaničnik.

Portparol ukrajinske vojne obaveštajne službe Andrij Jusov rekao je da će novac biti isplaćen u ukrajinskoj grivni. Pozvao je i ostale pripadnike ruske vojske da slede primer prebega.

Ukrajinski mediji danima izveštavaju o bekstvu 28-godišnjeg Rusa Maksima Kuzminova.

Ukrajina ima zvaničnu listu nagrada za vojnu opremu koju su predali ruski vojnici. Za tenk, na primer, mogu dobiti 100.000 dolara. S druge strane, u Rusiji se isplaćuju bonusi za avione, tenkove i drugo naoružanje.

Ukrajina je demokratska pravna država. Mi ispunjavamo sopstvene obaveze i (obaveze) međunarodnog prava. Zato, još jednom ponavljam, oni Rusi koji ne žele da postanu ratni zločinci neka se predaju, pređu na ukrajinsku stranu i brane svoju čast i savest, bore se protiv Putinovog režima – rekao je Jusov.

Tajna služba je ubedila mladića da pređe na ukrajinsku stranu u okviru specijalne, duge operacije, piše Hina.

Kako prenosi onlajn portal Ukrainska pravda, helikopter je sleteo u Harkovsku oblast na istoku Ukrajine. Dva člana posade su poginula. Pilot je u Ukrajini sa porodicom, koja je ranije pobegla iz Rusije.

Helikopter, za koji se navodi da prevozi rezervne delove za ruske borbene avione, takođe je u zemlji, prenela je Ukrajinska pravda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baja

pre 8 meseci

Helikopter Mi-8Thsn je vozio delove za SU-30 i Mig-29 ( elektroniku). Inace vest je stara celu nedelju dana, otprilike kada i napad na Krim sa unistenjem S-400

Ratko

pre 8 meseci

nadam se da ce te ubiti ,svako ko izda svoju zemlju ytreba da visi na najvisoj banderi sa tablom oko vrata ,ovaj smrad ljudski otpad je izdao svoju domovinu........

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija