• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.09.2023

20:52

Drama u Rusiji, srušio se avion! Službe hitno krenule na mesto udara!

Shutterstock

Vesti

Drama u Rusiji, srušio se avion! Službe hitno krenule na mesto udara!

Podeli vest

Prilikom izvođenja redovnog trenažnog leta u Volgogradskoj oblasti, srušio se avion Su-24, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Tokom planiranog trenažnog leta u Volgogradskoj oblasti srušio se avion Su-24. Let je izveden bez municije. Avion se srušio u napuštenom području", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na mesto incidenta upućeni su helikopteri Mi-8, službe traganje i spasavanje.

Kako su naveli u lokalnoj upravi, pri padu aviona niko nije povređen.

Suhoj Su-24 (NATO klasifikacija Fencer) je nadzvučni borbeni sovjetski avion, s promenljivom geometrijom krila. Nalazi se u masovnoj operativnoj upotrebi Ratnog vazduhoplovstva Ruske Federacije, a ranije i Sovjetskog Saveza (SSSR). Po NATO klasifikaciji ima naziv engl. Fencer. Razvijen je kao frontovski bombarder. U namenskim varijantama, uspešno pokriva i više drugih dopunskih oblasti primene, kao operativno-taktičko izviđanje i elektronsko ratovanje.

Promenljiva geometrija krila mu omogućava adaptaciju na kontradiktorne uslove aerodinamike, u širokom rasponu režima leta, uslova poletanja, sletanja i nadzvučnih brzina. Pri minimalnom uglu strele (od 16 stepeni) razmah krila je 17,64 m, a pri najvećem (od 69 stepeni) je 10,37 m.

Su-24 je bio prvi avion Sovjetskog Saveza sa integrisanim digitalnim napad – navigacionim sistemom. Još uvek je u operativnoj upotrebi ratnih vazduhoplovstava država bivših republika Sovjetskog Saveza i ostalih zemalja u koje je izvezen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija