• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.09.2023

08:47

Ceo svet je gledao kako su se Putin i Kim pozdravili: Svi su posmatrali njihove ruke (FOTO,VIDEO)

EPA

Vesti

Ceo svet je gledao kako su se Putin i Kim pozdravili: Svi su posmatrali njihove ruke (FOTO,VIDEO)

Podeli vest

Putin je jutros dočekao severnokorejskog lidera, koji je vozom stigao na železničku stanicu kosmodroma, u ruskoj Amurskoj oblasti, posle čega je usledio pregled lansirnog kompleksa kosmičkog raketnog sistema Sojuz-2.

Severna Koreja podržava sve Putinove odluke, rekao je Kim Džong Un ruskom predsedniku, prenose ruski mediji, i uvek će stajati uz Rusiju u borbi protiv imperijalizma. On je rekao i da je Rusija u svetoj borbi za zaštitu svoje bezbednosti i da se nada da će današnji pregovori podići odnose njihove dve zemlje na novi nivo.

Vladimir Putin je navodno rekao Kim Džong Unu da bi trebalo da razgovaraju o ekonomskoj saradnji između Rusije i Severne Koreje. Kim je rekao da je "zahvalan" što ruski predsednik "poklanja toliko pažnje" njegovoj poseti..

Podsetimo, Kim boravi u poseti Rusiji na poziv Putina, s kojim danas ima bilateralni sastanak. Putin je najavio i da će na sastanku razgovarati o vojno-tehničkoj saradnji. "Razgovaraćemo bez žurbe o svim temama. Ima vremena", rekao je novinarima Putin.

- Zato smo došli ovde. Lider Demokratske Narodne Republike Koreje pokazuje veliko interesovanje za raketnu tehnologiju, oni pokušavaju da razviju svemirski program - rekao je Putin novinarima, napominjući da će delegaciji DNRK biti pokazani novi objekti, prenosi agencija RIA Novosti.

On je takođe napomenuo da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu nedavno posetio Severnu Koreju i da je tamo bio dobro primlјen. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije je rekao da će Kim i Putin razgovarati o bilateralnoj saradnji, uključujući trgovinsko-ekonomske veze i kulturnu razmenu, kao i o situaciji u regionu i svetu.

Kim Džong-Un veruje da njegova sadašnja poseta Rusiji, prva u četiri godine, pokazuje važnost strateških odnosa između Rusije i Severne Koreje, javila je severnokorejska novinska agencija KCNA.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija