• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnikglobe.com

16.09.2023

14:20

Moćno rusko oružje vezalo ruke Ukrajincima! Cure detalji, ovo je zamka posle koje nastupa totalno razaranje! (VIDEO)

printskrin youtube

Vesti

Moćno rusko oružje vezalo ruke Ukrajincima! Cure detalji, ovo je zamka posle koje nastupa totalno razaranje! (VIDEO)

Podeli vest

Ukrajinski front nedavno je bio svedok snage samohodnog sistema za elektronsko ratovanje (EV) Krasuha-S4, što je i prikazano na snimcima koje je objavilo Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako Krasuha funkcioniše?

Krasuha-S4 je kreirana da špijunske satelite, zemaljske radare i vazdušne sisteme učini potpuno neefikasnim. To postiže generisanjem signala ometanja koji ciljaju frekvencije jezgra radara i druge izvore radio-emitovanja.

Osnovna namena sistema Krasukha je zaštita komandnih mesta, trupa i protivvazdušne odbrane od vazdušnog izviđanja i visokopreciznog oružja. Sistem EV je u bliskoj interakciji sa sistemima protivvazdušne odbrane, koji uništavaju neprijateljski objekat nakon što dobiju njegovu lokaciju od Krasuhe-S4.

Pored toga, sistem uspešno angažuje bespilotne letelice (UAV) koje lete na izuzetno malim visinama. Softverski i hardverski sistemi kompanije Krasuha imaju mogućnost da ometaju ugrađenu opremu dronova, efektivno čineći UAV slepim i bespomoćnim. Ovo primorava letelicu da se penje na veće visine, stavljajući je u domet ruske protivvazdušne odbrane, koja potom uništava cilj.

Karakteristike Krasuhe-S4

Prema rečima ruskog stručnjaka Romana Nasonova, Krasuha-S4 je najefikasniji sistem u svojoj klasi. U stanju je da stvara radio ometanje u širokom opsegu frekvencija, bez ograničenja u azimutu i ​​elevaciji.

Sistem može efikasno da gađa bilo koju vazdušnu metu. Domet kompleksa Krasuha-S4, koji se sastoji od dva vozila, je više od 300 kilometara. Krasuhu-S4 nosi četvoroosovinsko terensko vozilo "kamaz", tako da mobilni kompleks može da radi u bilo kojoj oblasti, na temperaturama od minus 50C do plus 50C stepeni.

 

 

Početak masovne proizvodnje

Sistem Krasuha-S4, koju je razvio Koncern radioelektronskih tehnologija KRET, holding kompanija pod ruskom državnom korporacijom Rostek, stvoren je 2009. godine i ušao je u masovnu proizvodnju 2011. godine.

Posle dve godine, rusko ministarstvo odbrane nabavilo je prvu seriju sistema Krasuha-S4. Ova tehnologija, kako je istakla korporacija KRET, poseduje sposobnost da se koristi i za sisteme upozorenja i kontrole u ​​vazduhu (AVACS).


Krasuhe u Ukrajini

Ministarstvo odbrane RF nedavno je predstavilo video snimak koji prikazuje Krasuhu-S4 kako ometa izviđački dron koji pripada ukrajinskim oružanim snagama (UAF). Ovaj incident se dogodio na ruskoj teritoriji zone specijalnih vojnih operacija u Ukrajini.

Ministarstvo je takođe citiralo člana posade vozila Krasuhe koji je izjavio da "tokom specijalne operacije sistem ES dokazuje svoju efikasnost". On je dodao da oni svoju "borbenu misiju prilično uspešno sprovode". Pored bespilotnih letelica UAF, Krasuha-S4 se efikasno suprotstavila i neprijateljskim balističkim raketama i avionima, istakao je član posade.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija