• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.09.2023

21:30

Bajdenov cilj može biti katastrofalan po SAD! Điraldi: Dok traže slabu tačku Rusije, ulaze u nuklearni rat

Shutterstock/AP

Vesti

Bajdenov cilj može biti katastrofalan po SAD! Điraldi: Dok traže slabu tačku Rusije, ulaze u nuklearni rat

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države nikada nisu iznele svoje ciljeve niti razmišljale o posledicama intervencije u sukobu u Ukrajini, rekao je bivši agent CIA, Fil Điraldi u intervjuu za Judging Freedom.

Prema njegovim rečima, jedini cilj koji Bajdenu može biti na umu je da oslabi Rusiju. Međutim, sada se samo bavi uvlačenjem svoje zemlje u nepotreban sukob, rizikujući nuklearni udar.

Da li je neko od ovih ljudi objasnio šta su zapravo nacionalni bezbednosni interesi Sjedinjenih Država? Svi znamo da neokonzervativci žele rat. Znamo da Džo Bajden želi da bude ponovo izabran za predsednika a o tome šta planira da uradi rešiće za minut.

Svi znamo da vojnoindustrijski kompleks ima ogromnu korist jer nam ponestaje zaliha koje treba zameniti, gradi se sva ova nova oprema. Ali da li je neko razotkrio stvarne američke nacionalne bezbednosne interese povezane sa vojnim sukobom u Ukrajini?

Fil Điraldi, bivši agent CIA:

Mislim da su oni nešto formulisali, ali nedovoljno. I konkretno mislim na činjenicu da su Pentagon i neki zvaničnici u Beloj kući govorili o svojoj želji da oslabe Rusiju. Ali zašto treba da slabimo Rusiju, od koje nismo dobijali pretnje pre nego što je sve ovo počelo? Ne razumem…

I ovo sam pomenuo mnogo puta u svojim člancima i intervjuima. Pitao sam: Koji je pravi razlog koji bi primorao Sjedinjene Države da uđu u proksi rat koji bi mogao da postane nuklearni? Želja da se oslabi Rusija? Ja to jednostavno ne razumem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...
Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...

Mesecima je trajalo preganjanje i pregovaranje oko termina i vrste izbora, a kada je pao kakav-takav dogovor vlasti i opozicije, usledila je nikad kraća i nikad nevidljivija kampanja, pa retko ko ima utisak da će veliki deo Srbije za šest dana ponovo izaći na birališta, a da već u četvrtak u ponoć počinje čuvena predizborna tišina.

27.05.2024

10:05

Vesti

Male boginje u KBC "Zemun": Obolela četiri zdravstvena radnika
Društvo

Male boginje u KBC "Zemun": Obolela četiri zdravstvena radnika

U Bolnici za ginekologiju i akušerstvo Kliničko-bolničkog centra "Zemun" četiri zdravstvena radnika obolela su od morbila, a kako je za potvrdila dr Slavica Maris, epidemiološkinja i načelnica Jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje, oni su oboleli u periodu od 12. do 21. maja.

27.05.2024

15:32

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija