• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.09.2023

20:40

Bomba! Zapad u šoku, šta ovo znači?! Putin se hitno sastao sa slavnim generalom!

Shutterstock,Reuters

Vesti

Bomba! Zapad u šoku, šta ovo znači?! Putin se hitno sastao sa slavnim generalom!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se sa glavnokomandujućim Libijske nacionalne armije Halifom Haftarom, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Razgovarano je o situaciji u Libiji i u regionu u celini - precizirao je Peskov.

Pres-služba Libijske nacionalne armije navodi da se Haftar tokom posete Moskvi sastao i sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

Ranije je libijski list Marsad javio da Haftar boravi u „kratkoj radnoj poseti“ Moskvi. Navodno je komandant LNA stigao u prestonicu na poziv ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua.

Podsetimo, nakon svrgavanja i ubistva Muamera el Gadafija 2011. godine, u Libiji je počela politička kriza. Trenutno je u zemlji dvovlašće. Parlament koji je izabrao narod vlada na istoku, a na zapadu, u glavnom gradu Tripoliju, nalazi se Vlada nacionalnog jedinstva na čelu sa Fajezom Saradžom, koja je formirana uz podršku Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

Vlasti istočnog dela zemlje rade nezavisno od Tripolija i sarađuju sa Libijskom nacionalnom armijom, koja vodi dugotrajan rat sa militantima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija