• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.09.2023

06:59

Potop u Njujorku! Proglašeno vanredno stanje, pod vodom škole, metro, autoputevi! (FOTO/VIDEO)

Reuters

Vesti

Potop u Njujorku! Proglašeno vanredno stanje, pod vodom škole, metro, autoputevi! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

U Njujorku je u petak proglašeno vanredno stanje nakon što je veliki deo područja poplavljen zbog oluje, prenosi Bi-Bi-Si. Zatvoreni su metroi, a deo puteva je pod vodom.

Poplave su izazvali obilni pljuskovi posle nedelju dana uglavnom stalnih padavina, a velika voda poremetila je rad metroa u najnaseljenijem gradu u SAD i pretvorile mnoge ulice u mala jezera.

Mnoge škole, gradski sistemi metroa, ulice i autoputevi su poplavljeni, a zatvoren je i najmanje jedan terminal na aerodromu La Gvardija. Na međunarodnom aerodromu Džon F. Kenedi, zabeleženo je skoro 20 cm kiše, što je rekordna vrednost od 1948.godine, prenosi CNN.

O situaciji je govorila i guvernerka Njujorka Keti Hočul.

- Ova oluja je opasna po život. Proglašavam vanredno stanje u Njujorku, Long Ajlendu i dolini Hadson - rekla je ona, pozivajući ljude da ostanu bezbedni. „Računajte na ovo u narednih 20 sati“, dodala je ona.

 

 

 

Policija Njujorka je takođe saopštila da je zatvoreno nekoliko puteva.

 

 

Vlasti su izdale upozorenje na velike poplave za Menhetn, Bruklin i Kvins.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija