• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.10.2023

12:47

Drama! Rusi rešili, osvojiće ovaj grad! Ukrajina panično gradi odbranu, strašna ruska sila melje sve pred sobom!

Reuters

Vesti

Drama! Rusi rešili, osvojiće ovaj grad! Ukrajina panično gradi odbranu, strašna ruska sila melje sve pred sobom!

Podeli vest

Ukrajinske oružane snage sistematski prelaze na defanzivu oko Kupjanska, pokušavajući da stvore kontinuiranu odbrambenu liniju, rekao je za RIA Novosti vojni ekspert, potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

- Na području naselja Sinkovka, Petropavlovka i Podol primećeno je da neprijatelj izvodi inžinjerijske radove na izgradnji novih i unapređenju postojećih utvrđenja. Između uporišta i utvrđenih rejona uočen je i novi sistem rovova koji, prema planu, najverovatnije bi trebalo da se pretvori u jednu kontinuiranu linijsku odbranu Kupjanska - rekao je Maročko agenciji.

On je zaključio da, sudeći po dejstvima Oružanih snaga Ukrajine na ovom području terena, one sistematski prelaze na odbrambenu taktiku i poziciono ratovanje.

Ministarstvo odbrane Rusije je u utorak saopštilo da je grupa Oružanih snaga Rusije „Zapad“ u jednom danu uništila do 60 neprijateljskih vojnika i tri komada tehnike u pravcu Kupjanska.

Foto: Printscreen

 

Pored toga, na području grada Kupjanska uništeno je skladište naoružanja 41. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Podsetimo, Serhij Čerevatij, portparol istočne grupacije Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je da je nova ruska jedinica "Oluja Z" u kojoj se nalaze osuđeni kriminalci poslata na dve glavne linije fronta na istoku Ukrajine

Čerevatij je dodao da se u ovom trenutku "više od 120.000 neprijateljskih vojnika" nalazi na pravcu Liman-Kupjansk, a zajedno sa grupacijom kod Bahmuta, jačina ruskih snaga u ovom delu Ukrajine iznosi oko 180.000 trupa.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas je posetio ukrajinske trupe na pojedinim lokacijama u blizini gradova Kupjansk i Liman.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija