• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/newsweek

04.10.2023

08:35

Udarno! Trampa nominuju na visoku funkciju?! Apsolutni šok za Bajdena i demokrate, stigle im najgore moguće vesti!

EPA

Vesti

Udarno! Trampa nominuju na visoku funkciju?! Apsolutni šok za Bajdena i demokrate, stigle im najgore moguće vesti!

Podeli vest

Bivši predsednik Donald Tramp mogao bi da postane sledeći predsednik Predstavničkog doma nakon smene kalifornijskog predstavnika Kevina Makartija, piše Njuzvik.

Ubrzo nakon što je Makarti smenjen sa funkcije, predstavnik Teksasa Troj Nels — koji je stao na stranu većine republikanaca glasajući protiv Makartijeve smene — objavio je da namerava da nominuje Trampa za tu ulogu što je pre moguće.

- Kada se Predstavnički dom SAD ponovo sastane, moj prvi zadatak biće da nominujem Donalda Trampa za predsednika Predstavničkog doma SAD. Predsednik Tramp, najveći predsednik mog života, ima dokazano iskustvo stavljanja Amerike na prvo mesto i učiniće Predstavnički dom ponovo velikim - naveo je Nels u saopštenju.

Kongresmen GOP-a Greg Stjub sa Floride takođe je naveo Trampovo ime kao naslednika Makartija. Pored toga, republikanski predstavnik Endi Ogls iz Tenesija uključio je Trampa u anketu potencijalnih kandidata na društvenij mreži Iks.

Iako Tramp ima pravo da postane predsednik Predstavničkog doma, on je ranije rekao da nije zainteresovan za tu ulogu.

Ako bi bivši predsednik prihvatio njegovu nominaciju i uspeo da postane sledeći predsednik Donjeg doma, to bi predstavljalo veliki preokret u njegovoj kampanji da ponovo preuzme predsedničku funkciju 2024. godine.

Tramp je pre glasanja za smenu Mekartija sugerisao da ne odobrava napore da se on ukloni.

- Zašto se republikanci uvek bore među sobom, zašto se ne bore protiv radikalno levih demokrata koji uništavaju našu zemlju? - rekao je on.

Do utorka uveče, ni Tramp ni njegova kampanja nisu javno komentarisali smenu Makartija ili sugestiju da bi on trebalo da bude Makartijeva zamena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija