• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/93.ru

04.10.2023

17:55

(FOTO/VIDEO) Bazen, heliodrom, pristanište... Prodaje se Prigožinova vila: Za velelepnu palatu od 1.200 kvadrata porodica traži vrtoglavi iznos!

Printscreen/Telegram/Tanjug/AP

Vesti

(FOTO/VIDEO) Bazen, heliodrom, pristanište... Prodaje se Prigožinova vila: Za velelepnu palatu od 1.200 kvadrata porodica traži vrtoglavi iznos!

Podeli vest

Početkom ovog meseca na sajtu za promet nepokretnosti oglašena je prodaja rekreativnog centra u Gelendžiku. Navodi se da objekat od 1.200 kvadrata i parcelu prodaje pravno lice koje je nosilac ugovora o zakupu površine od četiri hektara na period od 49 godina.

Nesvakidašnja ponuda uzburkala je tržište nekretnina. Naime, vila na obali Crnog mora koja je navodno pripadala šefu Vagnera Jevgeniju Prigožinu prodaje se za sumu od milion i po dolara!

Početkom oktobra na sajtu za kupovinu nekretnina oglašena je prodaja rekreativnog centra u Gelendžiku. Navodi se da objekat od 1.200 kvadrata i parcelu prodaje pravno lice koje je nosilac ugovora o zakupu površine od četiri hektara na period od 49 godina.

 

 

Takođe je na vedeno da dvospratnica ima pet spavaćih soba površine od 30 do 40 kvadratnih metara i zatvoreni deo sa saunom i bazenom površine 400 kvadratnih metara, a na imanju se nalaze i kuća za goste od 150 kvadratnih metara, banjski kompleks veličine 250 kvadrata, izdvojena kuhinja od 28 kvadrata, kuća za obezbeđenje i osoblje veličine 53 kvadrata, dve stambene zgrade od 70 kvadrata, heliodrom, pristanište...

- Objekat je ranije korišćen za rehabilitaciju boraca PMC Vagner - navodi lokalni portal Tipichkras.

Dmitrij Ševčenko, lokalni ekološki aktivista iz Kubana, tvrdi da je lokaciju iznajmila kompanija "Turstatus" 2016. godine i da 76 odsto akcija te kompanije od 2021. godine pripada Prigožinovom sinu Pavelu.

Ševčenko navodi da je lokacija predstavljena u papirima kao "farma divljači" iako tamo nema životinja i da je to zaobilaženje zakona jer je postavljanje ograde u šumi prekršaj.

Jevgenij Prigožin i njegova desna ruka Dmitrij Utkin, podsetimo, poginuli su 24. avgusta u padu privatnog aviona u Tverskoj oblasti. Prigožin je sahranjen u Sankt Peterburgu na Porohovskom groblju.

Pojedini mediji nedavno su objavili navodni testament šefa Vagnera prema kome je jedini naslednik njegove imovine sin Pavel.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija