• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

05.10.2023

07:20 >> 22:46

Ruska PVO oborila dronove iznad Belgorodske i Kurske oblasti! Kijev tvrdi: U napadu na Kupjansk stradalo 49 ljudi! NATO se sprema za najcrnji dan, ovako će početi!

EPA

Vesti

Ruska PVO oborila dronove iznad Belgorodske i Kurske oblasti! Kijev tvrdi: U napadu na Kupjansk stradalo 49 ljudi! NATO se sprema za najcrnji dan, ovako će početi!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 589. dan

 

Kakav veleobrt! Putin otkrio šta je pronađeno u telu Prigožina, ovo menja sve!

 

Oboreno šet dronova iznad Belgorodske oblasti

- PVO je iznad Belgoroda i Belgorodske oblasti oborila šest dronova - izjavio je gubernator Vjačeslav Gladkov. On je dodao da prema preliminarnim informacijama nema žrtava.

 

Opa! Objavljeni transkripti razgovora Klintona i Jeljcina: ''Uradio si sve kako treba, čestitam ti!'

 

PVO osujetila novi ukrajinski napad dronovima na Rusiju

- Kijevski režim ponovo je pokušao da izvede napad na objekte na teritoriji Rusije, ruski PVO sistemi uništili su oko 22 časa dron avionskog tipa iznad Belgorodske oblasti - saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Sve miriše na nuklearni rat! Putin izazvao paniku širom sveta! "Počinjemo..."

 

Ruska PVO oborila dron iznad Kurske oblasti

Ruski sistemi PVO oborili su oko 20,30 ukrajinski dron iznad Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

 

(UZNEMIRUJUĆE) Isplivali prvi snimci jednog od najstravičnijih napada kod Kupijanska: U masakru poginulo najmanje 49 ljudi!

 

Orehovski odsek: Prelazak Oružanih snaga Ukrajine u odbranu (MAPA)

Na frontu kod Orehova planovi ukrajinske komande su se donekle promenili: zbog neuspeha u jurišu na liniju Rabotino-Verbovoje, Oružane snage Ukrajine počele su da se pripremaju za odbranu u periodu jesen-zima.

Foto: Printscreen/Telegram/Rybar

 

Zbog velikih gubitaka i izostanka ozbiljnih uspeha, komanda VSU planira da se fokusira na udare duž fronta u malim grupama kako bi sprečila prebacivanje Oružanih snaga Rusije na druge pravce.

Severno od Orehova u toku je intenzivna obuka četiri jurišne jedinice 3. bataljona 82. vazdušno-desantne brigade Vazduhoplovnih snaga Ukrajine. Nove jedinice će zameniti one koje se trenutno nalaze kod Verbovoga.

Pre neki dan, ruski borci su uz artiljerijsku podršku izveli kontranapad zapadno od Verbovoga, usled čega je izbačeno iz stroja 27 ljudi iz 82. brigade.

Da bi ojačao svoje sposobnosti, VSU je prebacio jedinice 80. vazdušno-desantne brigade u Jurkovku u pomoć 82. vazdušno-desantnoj brigadi. U sastavu brigada na tenkove se postavljaju minske koče za savladavanje minskih polja.

Sudeći po planovima, Oružane snage Ukrajine planiraju da napadnu u manjim grupama od Žerebjanke do Martopolja kako bi skrenuli pažnju sa gomilanja snaga u pravcu Hersona, gde su već raspoređene formacije pontonskih mostova.

 

Šok obrt! Šta je Zelenski upravo izgovorio?! Amerika ovo ne prašta, brutalno će ga kazniti!

 

Uzbuna za vazdušni napad u delovima Ukrajine

U tri regiona Ukrajine proglašena je uzbuna za vazdušni napad, pokazuju podaci sa onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalnu transformaciju.

Signal za uzbunu u Harkovskoj, Dnjepropetrovskoj i Poltavskoj oblasti Ukrajine u 18.59 (poklapa se sa moskovskim vremenom).

 

Da li smo spremni za ovo?! Putinove reči zapalile svet! Ruski lider najavio promene kakve čovečanstvo nije videlo!

 

Foto: Beta

 

Evropski parlament podržao nacrt EK za obnovu Ukrajine

- Poslanici Evropskog parlamenta podržali su nacrt Evropske komisije za stvaranje mehanizma za obezbeđivanje obnove, rekonstrukcije i modernizacije Ukrajine od 2024. do 2027. godine u iznosu od 50 milijardi evra - saopštila je pres služba EP.

Poslanici Evropskog parlamenta založili su se da mehanizam, kao i novi budžet, bude odobren što je pre moguće, jer „od 2024. neće postojati nikakve odredbe o pomoći Ukrajini“.

 

(UZNEMIRUJUĆE) Masakr kod Kupjanska! U napadu ubijeno 48 ljudi, Zelenski se hitno oglasio!

 

 

Španija šalje PVO Ukrajini?

 

Španske vlasti predložile su Ukrajini nove sisteme za protivvazdušnu odbranu i sisteme naoružanja protiv bespilotnih letelica za zaštitu njene energetske i lučke infrastrukture, saopštila je pres služba španske vlade.

U okviru samita Evropske političke zajednice koji je počeo u Granadi, vršilac dužnosti premijera Španije Pedro Sančez održao je bilateralni sastanak sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim.

„Lideri su razgovarali o trenutnom sukobu, a premijer Sančez rekao je da će Španija nastaviti da podržava kapacitete Ukrajine za zaštitu njenih gradova, energetske infrastrukture i luka“, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, Sančez je predsedniku Ukrajine ponudio nove sisteme za protivvazdušnu odbranu i borbu protiv bespilotnih letelica, kao i stručnu obuku u ovoj oblasti za ukrajinske vojnike i novu opremu za deminiranje“, zaključuje se u saopštenju.
 

 

Drama! Rusi rešili, osvojiće ovaj grad! Ukrajina panično gradi odbranu, strašna ruska sila melje sve pred sobom!

 

Oborena ukrajinska bespilotna letelica iznad Belgorodske oblasti Rusije

Protivvazduhoplovna odbrana oborila je u prepodnevnim satima ukrajinsku bespilotnu letelicu iznad Belgorodske oblasti Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Ukrajinska vojska granatirala Gorlovku u DNR kasetnom municijom

Ukrajinska vojska je za pet minuta ispalila šest kasetnih projektila kalibra 155 milimetara na Gorlovku, saopštilo je Predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi s ratnim zločinima Ukrajine.

 

Foto: EPA

 

 

"Spremite se..." Rusija će uraditi nešto što sv

et nije video?! NATO se priprema za nuklearni rat protiv Moskve!

 

Masovni napad "šahidima"

Noćas je na jugu Ukrajine odbijen napad "šahidima" velikih razmera, rekla je portparolka OK "Jug" Natalija Gumenjuk.

- Već postoje preliminarni rezultati - 24 "šahida"su uništena u našoj zoni ​​​odgovornosti. To su i južni i jugoistočni regioni, gde ih je neprijatelj poslao. Sumiraćemo i saopštićemo konačne rezultate - rekla je ona. 

 

Počelo odbrojavanje! Zelenskom saopšteno koliko je Ukrajini ostalo vremena! Posle ovog datuma, Putin će se pitati za sve!

 

Granatirano priobalje Hersona

Ujutru 5. oktobra, ruske trupe su granatirale priobalne oblasti Hersona. Ovo je u Telegramu objavio šef GVA Roman Mročko.

"U priobalnim oblastima Hersona čula se serija eksplozija! Ruska vojska puca sa privremeno okupirane leve obale. Biti pažljivi! Pređite na bezbednija mesta!", napisao je Mročko.

 

Brutalna "Oluja-Z" preti Putinu pobunom! Od njih se Ukrajincima ledi krv u žilama, sada otkrivaju: Zastrašujuće je!

 

Napad kasetnom municijom u Kurskoj oblasti

Ukrajina je granatirala grad Riljsk kasetnom municijom, jedna žena je ranjena, javio je na Telegram kanalu guverner Kurske oblasti Roman Starojt.

"Pogranični grad Riljsk granatiran je kasetnom municijom iz Ukrajine. Jedna žena je zadobila gelerne rane, prebačena je u Centralnu okružnu bolnicu u Rilsku, dobija neophodnu medicinsku negu", napisao je Starovoit.

On je u sredu rekao da su dronovi napali infrastrukturu u tri okruga, dodajući da je došlo do nestanka struje, ali hitne službe rade na obnavljanju napajanja.

Ukrajinske trupe su poslednjih nekoliko meseci pribegle ratu dronovima nakon gubitka nekoliko strateških lokacija i sve većeg broja žrtava.

 

 

Podsetimo, ruska vojska saopštila je u utorak da je ponovo uspostavila punu kontrolu nad hersonskim ostrvima koji se nalaze na ušću Dnjepra i izlazu u Dnjeparski zaliv nakon što se povukla voda koja ih je poplavila nakon izlivanja izazvanog uništenjem Kahovske hidroelektrane, izjavio je za Sputnjik komandant jedinice brigade obalske odbrane grupe snaga „Dnjepar“ sa pozivnim „Kursk“.

On je napomenuo da neprijatelj takođe ne stoji mirno i da ukrajinska vojska svakodnevno pokušava da se probije na ostrva, a zatim i na levu obalu Dnjepra koja je pod kontrolom Oružanih snaga Rusije.

 

Šah-mat! Zapad u nokdaunu! Putinov saveznik naterao Ukrajinu na neverovatan potez!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Svađe i rasulo u Feneru! Povod je Bata Mirković!
Fudbal

Svađe i rasulo u Feneru! Povod je Bata Mirković!

Turski mediji prenose da je predsednik istanbulskog velikana, Ali Koč (57) želeo u stručni štab da dovede i Zorana Mirkovića (52), ali da je trener Ismail Kartal (62) to odbio, što je dovelo do ozbiljnih nesuglasica.

10.05.2024

14:49

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija