• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.10.2023

22:42

Da je učestvovao Iran - pale bi moćnije rakete! Dževad Galijašević za Informer: SAD će morati da biraju između Ukrajine i Izraela!

printscreen

Vesti

Da je učestvovao Iran - pale bi moćnije rakete! Dževad Galijašević za Informer: SAD će morati da biraju između Ukrajine i Izraela!

Podeli vest

Stručnjak za međunarodni terorizam i bezbednost Dževad Galijašević ocenio je da će nakon napada Hamasa na pojas Gaze Sjedinjene Američke Države morati da biraju između Ukrajine i Izraela.

Kako je objasnio u "Temi dana" Informer televizije, Hamas je u događajima u Ukrajini video svoju šansu.

- SAD već godinu i po samo održavaju svoje potencijale na pljački nafte u Siriji. Oni su praktično napustili taj prostor i "zabavljaju" se Ukrajinom. Hamas, koji su inače formiral britanska i izraelska tajna služba, iskoristio je odsustvo SAD sa tih prostora. Odjednom su svi dogovori stali. Briks je strateški izmenio Bliski Istok. Ova situacija dovodi Amerikance do dileme. Izrael je nosač aviona SAD na Bliskom Istoku i oni će sad morati da biraju između njih i Ukrajine - naveo je Galijašević.

Foto: Reuters

 

On je objasnio da je islamski svet u velikoj meri homogen, izuzimajući, kako je rekao, NATO muslimane iz BiH i Kosova.

- Naši muslimani iz Bosne sa Kosova nisu nikakvi muslimani. Oni su odustali od sopstvenog identiteta zarad NATO-a - navodi stručnjak.

On ističe da ne veruje da je u napadu Hamasa na Izrael direktno učestvovao Iran.

- Mislim da Iran neskriveno podržava Hamas i želi uništenje države Izrael, ali ne verujem da je operativno ucestvovao u ovom napadu. Da je u ovome učestvovao Iran, daleko moćnije rakete bi pale na Izrael - kazao je Galijašević.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija