• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.10.2023

06:54

Preokret! Netanjahu se oglasio: Uništili smo ih!

EPA

Vesti

Preokret! Netanjahu se oglasio: Uništili smo ih!

Podeli vest

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je da se zemlja upustila se u dug i težak rat i da će prva faza biti gotova u nadolazećim satima.

- Prva faza završava u ovim satima uništavanjem većine neprijateljskih snaga koje su prodrle na našu teritoriju. Istovremeno smo krenuli u ofanzivu i to će se nastaviti bez rezerve i bez predaha – do ostvarenja ciljeva. Vratićemo bezbednost građanima Izraela i pobedićemo - rekao je Netanjahu nakon sastanka kabineta.

Među odlukama koje je dono bezbednosni kabinet je i obustava snabdevanja pojasa Gaze strujom, gorivom i robom.

Izraelska vlada odobrila je uništenje vojnih i komandnih sposobnosti Hamasa. Rekli su da će taj potez isključiti sposobnost i spremnost da prete i napadaju građane Izraela dugi niz godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hamas gađao aerodrom u Tel Avivu! SAD šalju vojne brodove i avijaciju u istočni Izrael! Naglo skočio broj mrtvih! Kreće evakuacija!
DRUGI DAN SUKOBA U IZRAELU

Hamas gađao aerodrom u Tel Avivu! SAD šalju vojne brodove i avijaciju u istočni Izrael! Naglo skočio broj mrtvih! Kreće evakuacija!

Sukob u Izraelu ušao je u drugi dan. U subotu je iz Pojasa Gaze prema Izraelu ispaljeno više hiljada raketa. Odgovornost za napad je preuzela islamistička grupa Hamas. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je rekao da je njegova zemlja u ratu. Izrael je odgovorio napadom na Gazu. Do sada, u sukobima je stradalo više stotina ljudi, a nekoliko hiljada je ranjeno.

08.10.2023

06:44

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija