• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

13.10.2023

20:37

Na Herson ispaljeno 145 projektila! Moskva ukrajinsku kontraofanzivu proglasila završeno, Riter: Rusi su ih saterali u zamku!

Reuters

Vesti

Na Herson ispaljeno 145 projektila! Moskva ukrajinsku kontraofanzivu proglasila završeno, Riter: Rusi su ih saterali u zamku!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 597.dan

Ovo oružje je ruski odgovor HIMARS-u!

Evropa moli Kinu da utiče na Rusiju

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio je tokom posete Kini da je zatražio od Pekinga da iskoristi „svoj uticaj na Rusiju“ za prekid sukoba u Ukrajini i obnavljanje prehrambenog sporazuma.

Borelj je takođe ponovio stav EU da bi „vojna pomoć Pekinga Moskvi izazvala ozbiljnu zabrinutost u EU“.

On je dodao da se sukob u Ukrajini „mora okončati i da su za to potrebni mirovni pregovori“. Borelj je istakao i da Brisel „želeo da se oni odvijaju u skladu sa mirovnom formulom (ukrajinskog lidera Vladimira) Zelenskog“.

Foto: Beta

 

Kraj ukrajinske kontraofanzive?!

Ukrajinsku kontraofanzivu možemo formalno da smatramo završenom, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti.

- Već nekoliko dana ruska vojska je krenula u aktivne borbe praktično na svim delovima fronta. Na taj način ukrajinsku kontraofanzivu možemo da smatramo formalno završenom. Njena cena je, nažalost, desetine hiljada regruta koje je mobilisao režim u Kijevu od kojih većina nije želela da se bori - kazao je on.

Foto: EPA

Ukrajinski vojnik

Na Herson ispaljeno 145 projektila

Ukrajinska vojska je u poslednja 24 sata ispalila 145 projektila na levu obalu Hersona, naveo je gubernator regiona Vladimir Saljdo.

Zbog Rusije, Velika Britanija poslala 20.000 vojnika u Severnu Evropu!

Najvažnije sa brifinga ruskog Ministarstva odbrane:

- Ruska vojska je u roku od nedelju dana izvela osam napada sistemima "iskander" i dronovima na vojne objekte Ukrajine, uništen je hangar sa čamcima američke vojske;

- Ruska vojska je u periodu od nedelju dana odbila četiri napada ukrajinske vojske u Zaporoškom pravcu, a protivnik je izgubio 400 vojnika, tri tenka, devet oklopnih vozila i 14 komada artiljerijskog naoružanja;

- Grupa "Istok" Oružanih snaga Rusije je u istom periodu na južnodonjeckom pravcu odbila osam napada i poboljšala svoje položaje, ukrajinska vojska je izgubila više od 1.285 vojnika i 47 jednica tehnike:

- Ruska vojska uništila je ukrajinski PVO sistem S-300 u oblasti oko Nikolajeva;
- Vazdušne snage Rusije i mornarica Crnomorske flote su u proteklih nedelju dana uništile ukrajinski avion Su-25 i bespilotni čamac;

- Ruske jedinice su na hersonskom pravcu likvidirali 325 ukrajinskih vojnika, devet komada artiljerijskog oruđa, sistem "Grad", 53 automobila, tri skladišta sa municijom i dve diverziono-obaveštajne grupe.

Foto: Reuters

Igor Konašankov

Ukrajinci u užasnoj situaciji u Zaporožju

Oružane snage Ukrajine našle su se u užasnoj situaciji u Zaporoškoj i Harkovskoj oblasti, izjavio je bivši obaveštajac američke vojske Skot Riter na Jutjub kanalu „Through the eyes of“.

Prema njegovim rečima, sukob će se veoma brzo okončati potpunim slomom ukrajinske vojske, jer im ponestaje ljudstva i oružja.

- Rusi su ih saterali u zamku. Uskoro će se ukrajinski vojnici naći u kotlu. Kijev umesto povlačenja sa položaja šalje pojačanja, što situaciju čini mnogo gorom. Ruske snage ih jednostavno uništavaju - ocenio je Riter.

Foto: Printskrin Youtube

 

Suhoji razneli ukrajinske položaje na kupjanskom pravcu

Lovci-bombarderi Su-34 grupe snaga „Zapad“ izveli su pet napada na objekte Oružanih snaga Ukrajine na kupjanskom pravcu, uključujući uporište i skladište sa municijom, saopštio je načelnik pres centra grupe Sergej Zibinski.

On je takođe dodao da je protivnik izgubio više od dve čete vojnika, tenk, dron, minibus i kamionet.

Vazdušna opasnost

Sirene u više oblasti na istoku i jugu Ukrajine.

Rusi osujetili napad na krasnolimanskom pravcu

Artiljerijske jedinice opremljene samohodnim minobacačima "nona-SVK" Centralnog vojnog okruga osujetile su napad ukrajinskih snaga na krasnolimanskom pravcu, rekli su za Sputnjik u ruskom ministarstvu odbrane.

Sprečena rotacija na južnodonjeckom pravcu

Ruska vojska sprečila je četiri pokušaja ukrajinske vojske da rotira jedinice na južnodonjeckom pravcu, rekao je za Sputnjik načelnik pres centra grupe "Istok" Oleg Čehov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija