• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Spitnjik

23.10.2023

17:49

U Americi izvršen puč, vlast preuzela vojna industrija! Džefri Saks odbio da ćuti, ovo morate pročitati!

EPA/Shutterstock

Vesti

U Americi izvršen puč, vlast preuzela vojna industrija! Džefri Saks odbio da ćuti, ovo morate pročitati!

Podeli vest

Militarizovana spoljna politika Sjedinjenih Država polako uništava zemlju i više ne nalazi odjeka u međunarodnoj zajednici, izjavio je američki ekonomista Džefri Saks u programu Jutjub kanala Judging Freedom.

- Krećemo se u katastrofu. Dvajt Ajzenhauer je održao oproštajni govor u januaru 1961. godine i još tada nas je upozorio na moć vojno-industrijskog kompleksa. Vojno-industrijski kompleks je preuzeo spoljnu politiku SAD, posebno od 1990-ih godina - istakao je Saks.

Saks je dodao da su beskrajni ratovi i operacije promene režima u stranim zemljama stvorili globalnu nestabilnost i ogromnu rupu u američkom budžetu. Međutim, predsednik Džozef Bajden je nedavno zatražio više od sto milijardi dolara za vojsku. Vojno-industrijski kompleks.

- Volstrit žurnal je upravo objavio članak u kojem se kaže da očekuju bum u vojnoj industriji. Naša spoljna politika je katastrofa. Predsednik Bajden je rekao da smo svetionik za svet. Svet je apsolutno protiv onoga za šta se SAD sada zalažu. A ako vam treba dokaz, setimo se: poslednji put kada je Savet bezbednosti UN glasao 14 prema 1, ostalih 14 članica Saveta bezbednosti UN je reklo da nam je potreban prekid vatre i humanitarna pomoć. I SAD su stavile veto na to - podsetio je poznati američki ekonomista.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Jevreji na ključnim pozicijama u Beloj kući - od finasija do obaveštajne službe! Koga čudi odluka Bajdena da šalje vojsku da brani Izrael!
Pametnom jasno

Jevreji na ključnim pozicijama u Beloj kući - od finasija do obaveštajne službe! Koga čudi odluka Bajdena da šalje vojsku da brani Izrael!

Dženet Jelen je ministarka finansija, Alehandro Nikolas Majorkas je ministar za unutrašnju bezbednost, Merik Brajan Garland državni tužilac, Džefri Danston Zients je šef aparata Bele kuće, Avril Janika Hejns direktorka Nacionalne obaveštajne službe! Svi su Jevreji i sad se neko pita zašto Bajden tako žestoko podržava Izrael i šalje vojsku da brani jevrejsku državu!

23.10.2023

17:32

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija