• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.10.2023

06:30

Veleobrt! Amerika pokreće Invaziju?! Lider moćne azijske zemlje digao uzbunu, svet pred nezapamćenim krvoprolićem!

Shutterstock

Vesti

Veleobrt! Amerika pokreće Invaziju?! Lider moćne azijske zemlje digao uzbunu, svet pred nezapamćenim krvoprolićem!

Podeli vest

Mogućnost američke vojne invazije na pojas Gaze je sasvim realna, rekao je malezijski premijer Anvar Ibrahim.

Prema pisanju malezijskog lista Nju strejts tajms, premijer je ovu izjavu dao u utorak uveče na stadionu Akiata u Kuala Lumpuru, gde je održan veliki miting podrške narodu Palestine.

- Niko od nas ne očekuje da će se ovaj izraelsko-palestinski sukob lako rešiti jer je Izrael postao arogantan uz podršku SAD. Mogućnost američke vojne invazije na Gazu je takođe veoma realna - rekao je Ibrahim pred 20.000 Malezijaca koji su učestvovali u demonstracijama u utorak.

Premijer je dodao da su ga tokom posete Saudijskoj Arabiji, gde je otvoreno izjavio da Malezija podržava palestinsku slobodu, kritikovale neke zapadne zemlje.

- Da li zaista mislite da mi ovo smeta? Hoće li nas ovo sprečiti da se borimo protiv izraelske agresije protiv Palestinaca ili Pojasa Gaze? Naravno da ne. Malezija je potpuno nezavisna zemlja i nećemo se pokoriti takvoj nehumanosti prema bilo kom narodu - rekao je naglasio je političar.

Malezija se, zajedno sa Indonezijom, pozicionira kao lider muslimanskog sveta u jugoistočnoj Aziji

Zemlja aktivno radi na „islamskoj liniji“, promovišući širenje političke, ekonomske i kulturne saradnje sa islamskim zemljama, međunarodnim organizacijama i zajednicama. Konkretno, Malezija često preuzima inicijative u Organizaciji islamske saradnje (OIC) i promoviše izjave podrške muslimanima unutar UN- a. Malezija održava veze sa Hamasom dugi niz godina – 2020. godine Malezija je bila domaćin višim liderima organizacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija