• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer

25.10.2023

08:04

Da li je ovo kraj?! Rabin otkrio jezive elemente proročanstva - reč Hamas našao u Bibliji

Shutterstock/Reuters

Vesti

Da li je ovo kraj?! Rabin otkrio jezive elemente proročanstva - reč Hamas našao u Bibliji

Podeli vest

Rabin Džejson Sobel, osuđuje zlo Hamasovog napada na Izrael, izražavajući svoje uverenje da je antijevrejska mržnja duhovne prirode.

U nedavnom intervjuu za "CBN Digital", Sobel, pružio je uvid u istorijski kontekst sukoba, duhovne implikacije ovih događaja i ukazao na neke od "proročkih elementanata".

- Rođenje Izraela je čudo modernog vremena i… neki od načina na koji je došlo do tog čuda [su] protiv svih izgleda - rekao je on i dodao:

- U svakoj generaciji se digao Hitler ili Haman da unište jevrejski narod, ali Bog ih je sačuvao jer je on Bog čudesa - reako je on.

Sobel je takođe ukazao na proročanstva u Bibliji koja prema njegovim rečima navodno predviđaju ono što vidimo da se danas odvija.

Iako je rekao da trenutna kriza nije neophodan dokaz da smo došli do kraja, događaji koji se oblikuju svakako izgledaju vredni pažnje.

- Da li je ovo kraj - rekao je?

- Ne kažem to, ali ono što kažem: to je kratak pregled pravca u kom ide svet - istakao je rabin.

Rabin je takođe razgovarao o sveobuhvatnoj zabrinutosti koju je napad Hamasa izazvao među Jevrejima koji doživljavaju iste strahove i brige koje su nekada osećali tokom užasa Holokausta.

- Kao neko ko je izgubio većinu svoje porodice u holokaustu, varvarstvo i zverstva onoga što je Hamas učinio odjekuje na to i otvara tu traumu i brigu za mnoge Izraelce i Jevreje širom sveta. Pogotovo kada čujete pozive na stvari kao što su Globalni dani džihada i napad na Jevreje širom sveta - rekao je Sobel.

Sobel je takođe rekao da se reč "hamas" nalazi u Bibliji nekoliko puta, primetivši da se prvi put pojavljuje u Postanku 6:11.

- Piše: "I u danima Noja Bog je video da je svet pun nasilja"... Hamas, reč za nasilje... I Bog je bio ožalošćen, i na kraju je doneo potop na svet zbog Hamasa. I sam Isus je rekao [u Mateju 24]: "Kako je bilo u dane Nojeve, tako će biti i u dane dolaska Sina Čovečijeg" - kaže rabin.

Foto: Reuters

Teroristi Hamasa

Sobel je nastavio: "Dakle, ne mislim da je slučajnost da je u danima Noja na Zemlji bilo ’hamasovog’ nasilja, a taj nivo Hamasa danas bukvalno demonstrira organizacija Hamas."

On je rekao da mu se srce slama zbog nevinih Palestinaca uhvaćenih u ovoj "užasnoj situaciji" i rekao da se ljudi moraju zaista zapitati ko je odgovoran – nešto što zahteva duboko uronjenje u istoriju stvari, prenosi faithwire.com.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija