• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT

27.10.2023

16:36

Postoji samo jedan izlaz! Jezivo upozorenje Lukašenka: Ako uvuku Iran u rat to je...

EPA-EFE/IGOR KOVALENKO

Vesti

Postoji samo jedan izlaz! Jezivo upozorenje Lukašenka: Ako uvuku Iran u rat to je...

Podeli vest

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da bi stvaranje palestinske države moglo da bude izlaz iz sukoba na Bliskom Istoku.

- Postoji samo jedan izlaz – treba da stvorimo palestinsku državu. Kao što je odluka doneta 1947. Zašto napadate jadnog Gutereša da je rekao nešto pogrešno? Dobro je rekao. Ljudi žive u strašnim uslovima i treba da stvore državu. Ne mislim palestinska autonomija, već i država Palestina, i posebno jevrejska država. Sedite i dogovorite se jednom zauvek - kazao je Lukašenko.

Predsednik Belorusije je naveo da ako Palestinci žive u svojoj državi, onda mogu da „polažu pravo na nju“, istakavši da ni izraelskom ni palestinskom narodu nisu potrebni sukobi i ratovi, jer žele da žive u miru i da podižu svoju decu.

- To ne može da se reši nasilnim putem. Svako novo bombardovanje pogoršava situaciju, vodi ka eskalaciji i uvlačenju novih zemalja u taj sukob - ocenio je.

Foto: Shutterstock

Vojnici Hamasa

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš izjavio je da „užasni napadi“ Hamasa u Izraelu 7. oktobra ne mogu opravdati „kolektivno kažnjavanje palestinskog naroda“ i da „nijedna strana u oružanom sukobu nije iznad međunarodnog humanitarnog prava.“

Treći svetski rat bi mogao da počne na Bliskom Istoku

Treći svetski rat mogao bi da počne na Bliskom istoku ako Izrael i njegovi saveznici počnu da ratuju sa Iranom, ocenio je Lukašenko.

- Ako uvuku Iran u borbe, može da dođe do trećeg svetskog rata, jer nije više Iran taj koji ih vuče, već oni počinju da vuku Irance. Ako imate dokaze da su umešani u sukob, pokažite ih - naveo je.

Lukašenko je naglasio da upotreba oružja proizvedenog u određenoj državi od strane sukobljenih strana ne dokazuje ništa.

- Ako Amerikanci, dovodeći tamo udarne avio-grupe i nosače aviona, počnu da bombarduju sa Sredozemnog mora, iako ne mislim da su ludi, onda će neke zemlje, a posebno Iran, odgovoriti.

Nosač aviona neće preživeti u Sredozemnom moru, udaviće se. Mnogo stvari ukazuju na to da može izbiti ozbiljan sukob, a možda i rat sa najozbiljnijim oružjem. Čak ni Amerikanci koji su zakuvali sve, ne znaju do čega će to dovesti“, zaključio je Lukašenko.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija