• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.10.2023

14:50

(VIDEO) Urnebesno! Putin nasmejao ceo svet! Pitanje o Ukrajini koje su svi postavljali konačno dobilo odgovor!

Printscreen/Telegram

Vesti

(VIDEO) Urnebesno! Putin nasmejao ceo svet! Pitanje o Ukrajini koje su svi postavljali konačno dobilo odgovor!

Podeli vest

Ukrajina od kraja sledeće godine više neće produživati ugovor o isporuci ruskog gasa preko teritorije Ukrajine, kaže šef ukrajinske državne kompanije "Naftogas" Aleksej Černišov, a ruski predsednik Vladimir Putin je nedavno na šaljiv način opisao zašto do sada takva odluka nije doneta.

Prema njegovim rečima, postojeći ugovor do sada nije raskinut samo zbog evropskih partnera:

- Mi ne možemo da danas lišimo neke zemlje Evropske unije, koje su, uzgred, naši partneri, mogućnosti da dobijaju prirodni gas i da se pripremaju za zimu. Posebno kada je reč o zemljama koje nemaju izlazak na more.

Ipak, predsednik Rusije Vladimir Putin nedavno je komentarisao isporuku ruskog gasa u Evropu, rekavši da mu nije jasno zbog čega danas Evropa dozvoljava da se tranzit vrši preko Ukrajine, a ne, na primer, preko Poljske, koja je to onemogućila ili preko Baltičkog mora i Severnog toka, koji može biti aktiviran. 

Odgovor na to pitanje slikovito je opisao reakcijom: "Am, i kraj", aludirajući na grabljivost ukrajinske strane kada je reč o novcu.

Predsednik Rusije je istakao da zna da novac koji Ukrajina dobija od Moskve za tranzit gasa Kijev koristi za jačanje svojih vojnih kapaciteta, ali, kako je naglasio, Rusija je odgovoran snabdevač energentima, koji ne krši postignute dogovore. Stoga se ova isporuka nastavlja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija