• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.11.2023

05:58

Uzbuna! Rusi u pripravnosti! Uskoro kreću veliki udari širom zemlje! General se oglasio i zaprepastio sve! "Planiramo..."

EPA/Shutterstock

Vesti

Uzbuna! Rusi u pripravnosti! Uskoro kreću veliki udari širom zemlje! General se oglasio i zaprepastio sve! "Planiramo..."

Podeli vest

Ukrajina namerava da aktivno koristi bespilotne letelice za napade na ruske regione zimi, izjavio je za britanski list Independent Sergej Baranov, načelnik Glavne uprave za borbene udarne sisteme Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine .

- Nameravamo da iskoristimo iskustvo koje smo stekli prethodnih godina i da koristimo bespilotne letelice da zanesemo težak udarac Rusima ove zime, kada su borbe mnogo statičnije ove zime - rekao je general.

Baranov je dodao da Kijev očekuje „brojne kontranapade“ Rusije koji će poremetiti energetsku infrastrukturu i priznao da su vojne operacije mnogo skuplje za Ukrajinu.

- Rusi su oprezni, imaju mnogo ljudi i mnogo resursa. Dugo su se pripremali za rat ovakvih razmera. Za ukrajinski narod je rat skup - požalio se general.

Baranov je takođe pozvao Zapad da nastavi da snabdeva Kijev municijom, uprkos sukobu na Bliskom istoku , jer, prema njegovim rečima, Ukrajina može „uspeti“ samo ako troši municiju koliko i Rusija.

Ukrajinske oružane snage redovno granatiraju ruske pogranične teritorije, izvode udare bespilotnim letelicama i sprovode sabotaže. Konkretno, Ukrajina je u nedelju izvela napad sa 15 krstarećih raketa na brodogradilište u gradu Kerču , a sistemi protivvazdušne odbrane su oborili njih 13. Usled gađanja ukrajinskom krstarećom raketom, oštećen je ruski brod koji se nalazi u fabrici. Snage PVO presrele su u četvrtak šest ukrajinskih dronova u regionu Krima. Ukrajinske oružane snage su u ponedeljak lansirale osam projektila Storm Shadov prema poluostrvu. Sve granate su oborene.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija