• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.11.2023

23:30

RAT NA BLISKOM ISTOKU! Hamas raketira Izrael iz Libana! Ubijen komandant Hamasovog bataljona Deir al Balah (FOTO/VIDEO)

Reuters

Vesti

RAT NA BLISKOM ISTOKU! Hamas raketira Izrael iz Libana! Ubijen komandant Hamasovog bataljona Deir al Balah (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Izraelu, 31. dan.

Gutereš: U Gazi niko nije bezbedan,
enklava postaje ''groblje za decu''

Foto: Tanjug/AP

 

 Generalni sekretar UN Antonio Gutereš upozorio je danas da "niko nije bezbedan" u Gazi, i ponovio da je hitno potreban humanitarni prekid vatre.
- Situacija u Gazi je više od humanitarne krize, to je kriza čovečanstva. Gaza postaje roblje za decu, sa stotinama dečaka i devojčica koji su ubijeni ili povređeni svakog dana - rekao je Gutereš, i istakao da operacije izraelske vojske gađaju  civile, bolnice, izbegličke kampove, džamije, crkve i objekte UN, uključujući skloništa.

Ponovo otvoren prelaz Rafa, šest kola
hitne pomoći prešlo iz Gaze u Egipat

Šest vozila Hitne pomoći sa ranjenim Palestincima stiglo je danas u Egipat iz Pojasa Gaze preko graničnog prelaza Rafa, nakon što je taj prelaz posle 48 sati ponovo otvoren za evakuaciju.
Pacijenti u kolima Hitne pomoći prolaze kroz lekarske preglede na granici pre nego što pređu u Egipat, dok su granične vlasti u Gazi, pod kontrolom palestinske militante grupe Hamas, saopštile da je prelaz otvoren samo za evakuacije Egipćana i stranaca koji su dobili dozvolu za to 1. novembra, prenosi Rojters.
Si-En-En je naveo da je barijera na Rafi uklonjena, pa su kamioni sa pomoći egipatskog Crvenog polumeseca započeli sa formiranjem kolone koja treba da pomoć dostavi u Pojas Gaze.

Iranski predsednik posetiće Saudijsku Arabiju

Foto: Reuters

 

Prema izveštajima, iranski predsednik Ebrahim Raisi sledeće nedelje će otputovati u Saudijsku Arabiju, gde će prisustvovati samitu Organizacije islamske saradnje, saopštio je iranski sajt "Etemad".
OIS je organizacija sa 57 država članica koja sebe naziva "kolektivnim glasom muslimanskog sveta".

Rakete ispaljene na Izrael iz Libana

Hamasovo naoružano krilo u Libanu saopštilo je da je lansiralo 16 projektila ka dva izraelska grada. Brigade Al Kasam saopštile su da su gađale Nahariju i južnu Haifu, u objavi na svom Telegram kanalu.
Izraelska vojska je saopštila da je 30 raketa lansirano na Izrael iz Libana u poslednjih sat vremena.

Ubijen komandant Hamasovog bataljona Deir al Balah

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su tokom noc"ašnjeg vazdušnog napada na Pojas Gaze likvidirale komandanta Hamasovog bataljona Deir al Balah.
U saopštenju IDF se navodi da je komandant Vael Asfeh, zajedno sa drugim komandantima tzv. Brigade centralnih logora, učestvovao u slanju pripadnika Hamasovih elitnih snaga Nukhba u napad na Izrael 7. oktobra, prenosi portal Tajms of izrael.
IDF su potvrdile da je Asfeha bio u izraelskom zatvoru između 1992. i 1998. godine zbog učešc"a u brojnim napadima na izraelske zajednice, kao i da je objavljen video snimak koji prikazuje noćašnji vazdušni napad u kojem je ubijen Vael Asfeh.

Noćas poginulo više od 200 Palestinaca 

Više od 200 Palestinaca poginulo je noćas u izraelskim napadima na Pojas Gaze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u Pojasu Gaze koje vodi palestinska militantna grupa Hamas, prenosi Tajms of Izrael. Izrael je pokrenuo intenzivne vazdušne udare na Pojas Gaze, a potom su u tu palestinsku enklavu ušle i kopnene snage izraelske vojske, nakon što je 7. oktobra Hamas napao Izrael.

 

Sada kreće ono najgore! Izrael potpuno opkolio grad Gazu! Vojska uputila zastrašujuću pretnju! "Ako krenemo na sever..."

 

Američka podmornica sa navođenim projektilima stigla na Bliski istok

Vojska SAD saopštila je da je američka podmornica sa navođenim projektilima stigla na Bliski istok.

Centralna komanda SAD saopštila je u nedelju na društvenim mrežama da podmornica klase Ohajo ulazi u njenu zonu odgovornosti, a na fotografijama koje su postavljene na društvenim mrežama vidi se podmornica u Sueckom kanalu severoistočno od Kaira.

 

 


Veleobrt! Izraelu se crno piše! Bajden razmišlja o brutalnoj kazni! Zbog ove akcije će platiti najskuplju cenu!

 

Ubijeno 88 radnika agencije UN

Desetine humanitarnih radnika ubijeno je od 7. oktobra, kada je počeo rat Izraela sa Hamasom u Pojasu Gaze, uključujući 88 zaposlenih u Agenciji Ujedinjenih nacija za palestineke izbeglice (UNRWA), što je najveći broj poginulih radnika UN ikada zabeležen u jednom sukobu, saopštila je danas ta organizacija.

U saopštenju se izražava zabrinutost i ogorčenje zbog velikog broja civilnih žrtava u ovom sukobu, kao i zbog toga što se oko 2,2 miliona Palestinaca nalazi u izraelskoj blokadi bez dovoljno hrane, vode, lekova, struje i goriva.

 

Izraelska policija uhapsila u istočnom Jerusalim 23 osobe osumnjičene za nasilje

Izraelske snage bezbednosti uhapsile su 23 osobe u istočnom Jerusalimu osumnjičene za nasilje na protestima, kao i za objave na društvenim mrežama koje podržavaju nasilje i teror, saopštila je policija.

U međuvremenu, mediji su objavili da je istaknuti palestinski aktivista Ahed Tamimi takođe uhapšen nakon što je na Instagramu objavio da će Palestinci, kako je naveo, "poklati" jevrejske naseljenike i "piti njihovu krv", preneo je "Tajms of Izrael".

U istočnom Jerusalimu većinu stanovnika čine Palestinci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija