• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Aldžazira

06.11.2023

22:40

U Gazi jedno dete strada svakih deset minuta! Ovaj masakr mora biti zaustavljen - Aman!

Reuters

Vesti

U Gazi jedno dete strada svakih deset minuta! Ovaj masakr mora biti zaustavljen - Aman!

Podeli vest

Ujedinjene nacije (UN) objavile su da je u proseku jedno dete ubijeno, a dvoje povređeno svakih deset minuta u izraelskim napadima na Pojas Gaze koji traju od 7. oktobra.

Agencija Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbeglicama na Bliskom istoku (UNRWA) objavila je saopštenje o broju stradale dece u Gazi.

- Tokom rata u proseku je poginulo jedno dijete, a dvoje je ranjeno svakih deset minuta. Zaštita civila u vreme sukoba nije samo želja niti ideal, već odgovornost i predanost našeg zajedničkog čovečanstva. Civili moraju biti zaštićeni gde god da se nalaze - naveli su UNRWA, prenosi Anadolija.

Izraelska vojska pokrenula je vazdušne i kopnene napade na Pojas Gaze nakon prekograničnog napada Hamasa 7. oktobra.

Najmanje 10.022 Palestinca, među kojima 4.104 dece i 2.641 žena, ubijeno je u izraelskom bombardovanju na Pojas Gaze. Prema zvaničnim podacima, u Izraelu je poginulo oko 1.400 osoba.

Osim velikog broja žrtava i masovnog raseljavanja, osnovne zalihe su pri kraju za 2,3 miliona stanovnika Pojasa Gaze zbog izraelske opsade.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija