• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: TASS

08.11.2023

19:59

Lavrov Evropi, Amerika vas uništava, a istovremeno od Rusije uzima sve što joj treba! Ima li ko da ga čuje?!

Reuters

Vesti

Lavrov Evropi, Amerika vas uništava, a istovremeno od Rusije uzima sve što joj treba! Ima li ko da ga čuje?!

Podeli vest

Sjedinjene Države čine sve da dovedu do bankrota svoje evropske vazale dok istovremeno nastavljaju da kupuju uranijum i ključne minerale od Rusije, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Vašington u suštini uništava svoje evropske vazale i dozvoljava svom vojno-industrijskom kompleksu da zarađuje. On je nametnuo i nastavlja da nameće skupi američki tečni prirodni gas Evropskoj uniji, a svojim sebičnim zakonima tera evropske kompanije da prebace preduzeća u inostranstvo tamo gde su osnovni troškovi manji. Dok tera EU da napusti sve što je rusko, Vašington nastavlja da kupuje uranijum i druge kritične materijale od Rusije - izjavio je on.

Lavrov je dodao da su preduzeća u evropskim zemljama izgubila najmanje 250 milijardi evra zbog zapadnih sankcija uvedenih Rusiji.

- U proteklih godinu i po dana, prema vrlo konzervativnim procenama, evropski biznis je izgubio i do 250 milijardi evra zbog jednostranih sankcija Zapada, što je velika cifra - izjavio je on.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija