• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lenta

12.11.2023

21:07

(VIDEO) Ratovao sa policijom puna 34 sata! Građanin Rajha i obožavalac Staljina nađen mrtav!

EPA

Vesti

(VIDEO) Ratovao sa policijom puna 34 sata! Građanin Rajha i obožavalac Staljina nađen mrtav!

Podeli vest

Muškarac iz gradića Milover Land u nemačkoj saveznoj državi Brandenburg poginuo je nakon skoro 35-časovne policijske opsade njegovog doma. U operaciji je učestvovalo 80 specijalaca. Nemački mediji pišu da je strelac sebe smatrao državljaninom nemačkog Rajha i da je bio obožavalac Josifa Staljina.

Prema preliminarnim informacijama, policija je prvo stigla do njegove kuće kako bi izvršila odluku okružnog suda jer je on odbio da upiše dete u školu. On se tada zabarikadirao se u sopstvenoj kući i branio se od policije 34 sata. Kada su policajci konačno ušli u zgradu, muškarac je već bio mrtav. Tokom opsade u kući su bili njegov brat, bivša supruga i sin.

Kako prenosi Bild, još nije jasno kako je muškarac preminuo, da li ga je upucala policija ili je izvršio samoubistvo. 

Za sada se zna da se 10. novembra zabarikadirao se u svojoj kući i otvorio vatru iz mitraljeza na policajce koji su došli da izvrše odluku Okružnog suda. Napadač je pretio da će dići objekat u vazduh ako policija krene u napad. Policija je oko mesta pucnjave  postavla barikade. Grad Milover Land se nalazi otprilike 20 km severozapadno od Brandenburga na Havelu.

Drama je trajala više od dan i po! Najpre je iz zgrade je izašao muškarac koji je odmah priveden. Kasnije se ispostavilo da je to brat strelca. Okružni sud u Potsdamu izdao je nalog za njegovo hapšenje i osumnjičeni je odveden u zatvor Vrizen.

Uveče 11. novembra žena i njeno dete uspeli su da napuste kuću. Posle ponoći, bivša supruga strelca pojavila se na vratima i predala sina Odeljenju za mlade. U tom trenutku zločinac je počeo da puca, ali nikoga nije povredio.

Trideset dva sata nakon opsade, policija je i dalje pokušavala da savlada muškarca. Igrala je na vrfeme, smatrajući da će se "pucač u jednom trenutku umoriti". Oko podneva sledećeg dana, eksplozija je potresla kuću. Kako je došlo do detonacije ostaje nejasno, pišu mediji. Policija je potom ušla u zgradu i zatekla mrtvog osumnjičenog.

Kako prenosi Fokus , pozivajući se na agencije za provođenje zakona, u kući je pronađeno vatreno oružje, municija i ručna bomba.  Mediji su preneli da je počinilac živeo u kući sa suprugom i troje dece. U gradu se porodica opisuje kao „prijateljska i otvorena".

- Poznajem čoveka, živim 20 metara od njega. Ovde je živeo nekoliko godina, uvek je bio prijateljski nastrojen i nikada se nije isticao po nečemu neprijatnom. Njegova partnerka je raskinula sa njim i povela decu sa sobom - ispričao je jedan od meštana ovog grada. 
Prema Tagesschauu, kancelarija za mlade se zainteresovala za porodicu jer je muškarac navodno odbio da upiše dete u školu. Policija je u njihovu kuću došla po nalogu Okružnog suda.

Radio RBB je javio da je pokojnik Rajhsburgovac. Pripadnici ovog nacionalističkog pokreta ne priznaju legitimitet Savezne Republike Nemačke i sebe smatraju građanima Nemačkog Rajha. Novinar kanala ARD i ZDF Lars Vinkelsdorf napisao je na društvenim mrežama da je strelac imao "slabost za Staljina i Rusiju zbog svog porekla".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija