• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RIA

13.11.2023

21:59 >> 22:42

Rusija sprema vijetnamski scenario za Kijev i Vašington! Ameri džaba predlažu "korejsku priču" za Ukrajinu!

Shutterstock,Reuters

Vesti

Rusija sprema vijetnamski scenario za Kijev i Vašington! Ameri džaba predlažu "korejsku priču" za Ukrajinu!

Podeli vest

Sukob u Ukrajini trebalo bi da se završi po "vijetnamskom" scenariju, koji predviđa potpuno oslobađanje zemlje od intervencije zapadnih zemalja, izjavio je za RIA Novosti Vladimir Rogov, šef javnog pokreta Zaporožje „Mi smo zajedno sa Rusijom".

S druge strane, bivši glavnokomandujući Združenih oružanih snaga NATO u Evropi, penzionisani admiral američke mornarice Džejms Stavridis, u članku za Blumberg, rekao je da bi završetak konfrontacije između Rusije i Ukrajine mogao da sledi „korejski" scenario. Po njegovom mišljenju, to znači da Kijev "barem privremeno" priznaje gubitak Krima.

Rogov ističe da Rusija neće prihvatiti rešenje slično onom na korejskom poluostrvu.
 
- Korejski scenario nam ne odgovara iz prostog razloga što je to zamrzavanje sukoba. Potrebno nam je njegovo konačno rešenje. Ne treba nam korejski scenario, već vijetnamski, koji predviđa potpuno oslobađanje Ukrajine od intervencije zapadnih zemalja, a pre svega Amerikanaca - rekao je Rogov.

Ukrajinska kriza će se, smatra on, završiti odlaskom Amerikanaca i povratkom ljudi koji žive na ovim zemljama u orbitu ruskog sveta.

I poslanik Državne dume iz regiona Krim Mihail Šeremet nazvao je zamkom rešavanje situacije u bivšoj sovjetskoj republici po "korejskom" scenariju. 

On je uveren da na ovaj način Zapad pokušava da sakrije nedostatak resursa i potrebu preraspodele snaga i sredstava za rešavanje važnijih problema. Reč je o gušenju islamskog sveta koji im smeta kroz brutalno uništavanje nepokorene Palestine, objasnio je parlamentarac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) Leopardi, Abramsi i Čelindžeri neće više na megdan Rusima! Zapad Ukrajini nudi remontovane sovjetske T 72!
Pametnom jasno

(VIDEO) Leopardi, Abramsi i Čelindžeri neće više na megdan Rusima! Zapad Ukrajini nudi remontovane sovjetske T 72!

Dolazak tenkova iz NATO zemlja u Kijev predstavljen je kao simbol pobede. Ali kontraofanziva je propala, a Zapad najavljuje da više neće slati Leoparde, Čelendžere i Abramse u Ukrajinu. Umesto njih Zalužni i ekipa moraće da se zadovolje remontovanim češkim tenkovoima T 72, koji su rađeni po sovjetskoj licenci! Broj tih tenkova u nekadašnjim zemljama varšavskog pakta nije zanemarljiv, a procenjuje se da ih ima čak 1.000!

13.11.2023

20:59

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31