• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lenta.ru

13.11.2023

23:23

Pentagon troši milione u potrazi za vukodlacima, a Kongres raspravlja o NLO! SAD opsednute natprirodnim!

pixabay.com

Vesti

Pentagon troši milione u potrazi za vukodlacima, a Kongres raspravlja o NLO! SAD opsednute natprirodnim!

Podeli vest

Američke vladine agencije ozbiljno istražuju neidentifikovane leteće objekte. Poslednjih godina ova tema je tri puta pokretana u Kongresu, a u Pentagonu je stvorena specijalna jedinica za proučavanje ove misteriozne pojave. Čak je i NASA sprovela istragu. Pored toga, Pentagon je uložio 22 miliona dolara u lov na vukodlake na ranču u Juti.

Časopis Scientific American sugeriše da su konzervativni milijarderi opsednuti paranormalnim uključeni u ono što se u SAD naziva "normalizacija teorija zavere o vanzemaljcima". 

- Ovo se ne bi dogodilo bez Bigeloua (i drugih bogatih ekscentrika) koji su svojim dubokim džepovima podstiču takve teorije - piše list.

 Robert Bigelou, 79-godišnji preduzetnik, koji se pominje u članku, nije poznato ime za ljude koje na zanimaju vanzemaljci i leteći tanjiri. Zaradio je bogatstvo na nekretninama u Las Vegasu 1980-ih, a zatim je uložio sredstva u proučavanje paranormalnog. 

Bigelou kaže da je interesovanje za leteće tanjire u njega usadio njegov deda, koji ih je video mnogo puta. Prvi put je misteriozna crvena lopta lebdela nad njegovim automobilom 1947. godine. a tri godine kasnije, navodno je video ogroman objekat u obliku cigare kako lebdi iznad obližnjih planina.

Bigelov, uprkos svim troškovima, nikada nije naišao na NLO. Ali on ima druga dostignuća - i ne manje neverovatna. Konkretno, nekako je ubedio Pentagon da uloži 22 miliona dolara u potragu za vukodlacima, vanzemaljcima i poltergajstima na njegovom ranču u Juti. Projekat je trajao od 2008. do 2011. godine i završio je neuspehom. Vukodlaci nisu pronađeni.

Svojevremeno je Bigelou pokušao da izgradi orbitalnu stanicu na naduvavanje, ali je i ova ideja propala. Nedavno je prešao na finansiranje predizbornih kampanja republikanskih političara - posebno kontroverznog guvernera Floride Rona DeSantisa.

Da sve bude još luđe stručnjaci koji su mu pisali izveštaje o letećim tanjirima i zagrobnom životu sada kontaktiraju sa kongresmenima, a neke od fraza koje su se pojavile u Bigelovovom pseudonaučnom istraživanju skoro doslovno je citirao bivši radnik  Nacionalne svemirske agencije (NASA) David Grush.

Upravo je Grušov julski govor označio početak novog naleta interesovanja za NLO. Bivši obaveštajac je rekao da vlasti mnogih zemalja već nekoliko decenija znaju za postojanje vanzemaljaca i da "love" njihovu tehnologiju. Sjedinjene Države, kako je rekao, aktivno učestvuju u ovoj igri i čak su postigle određeni uspeh. Neki vanzemaljski objekti su navodno uhvaćeni u dobrom stanju. Pored toga, na mestu pada vanzemaljskih vozila pronađeni su ostaci sa "neljudskom biologijom".

U nedavnom intervjuu za časopis Counti Highvai, Gruš naziva američki deo ove operacije "Programom". Organizovan je tako da se sakriju informacije ne samo od javnosti, već i od visokih funkcionera

Prema Grušu, obaveštajci i vojna lica koja su povezana sa "Programom", po pravilu, rade u okviru većih tajnih projekata drugačijeg fokusa. Kao rezultat toga, čak ni njegovi učesnici nemaju sve informacije. Mnogi od njih ne znaju za postojanje "Programa" i ne razumeju sa čime tačno moraju da se bave.

Gruš je istakao i da predsednici ili direktori CIA, takođe, često nisu obavešteni o vanzemaljcima. Ipak, naveo je da je jedan visokorangirani američki političar upućen u vanzemaljske tajne. Gruš je odbio da imenuje tog "političkog teškaša" s kraja 20. veka.

Grušove reči o "političkom teškašu" mogle bi da se odnose na bilo koga, od Henrija Kisindžera do Bila Klintona. Osim toga, poznato je da se Džon Podesta, koji je bio na čelu Klintonove administracije 1990-ih, interesuje za ufologiju. Kasnije je bio savetnik Baraka Obame i menadžer kampanje Hilari Klinton. Kako navodi Nev Republic, pod uticajem Podeste ozbiljni mediji su počeli ozbiljno da  izveštavaju o NLO-ima. 

U predgovoru knjige o NLO-ima iz 2010. godine, Podesta je napisao da je "došlo vreme da se skine veo tajne na ovu temu". Slično mišljenje je nedavno izneo i američki političar Čak Šumer, koji je na čelu demokratske većine u američkom Senatu, i to gotovo istim rečima. 

- Mnogi Amerikanci su decenijama fascinirani misterioznim i neobjašnjivim objektima. Krajnje je vreme da dobiju neke odgovore - rekao je on u julu.

Republikanski kongresmen Tim Buršet navodi da američke vlasti poseduju uzorke tehnologija koje su u suprotnposti sa poznatim zakonima fizike. On je optužio vojsku SAD da pokušava da sakrije ove činjenice. Pored toga, mnogi članovi Kongresa su, kako je rekao, svojim očima videli NLO.

U priču je uključen i Piter Til, bivši saveznik Elona Maska, koji sada podržava Donalda Trampa, a sa Grušom komunicira preko  Džesija Mikelsa, koji je jedan od investitora u Thiel Capital, čiji je Thiel vlasnik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija