• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

15.11.2023

14:48

Loša vest za Hamas! Lavrov jasan, Iran i Liban neće udariti na Izrael

EPA/Shutterstock

Vesti

Loša vest za Hamas! Lavrov jasan, Iran i Liban neće udariti na Izrael

Podeli vest

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da Iran i Liban ne žele da se upliću u palestinsko-Izraeski sukob.

- Verujem da ni Iran ni Liban ne žele da na bilo koji način budu uvedeni u ovu krizu. Izrael ne bi trebalo da 'kupuje bezbednost' odbijajući da stvori palestinsku državu i smanjivanjem teritorije koja joj je namenjena - istakao je Lavrov u intervjuu za Raša tudej, prenosi TAS.

On je napomenuo da je to stav koji Rusija pokušava da prenese Izraelu i dodao da Moskva nikada nije potcenjivala značaj bezbednosti za Izrael.

Lavrov je ranije izjavio da je potreban hitan prekid vatre i usvajanje mera za rešavanje humanitarnih problema u Pojasu Gaze. On je podsetio da je Rusija pozvala na proporcionalan odgovor Izraela u skladu sa međunarodnim pravom, kada je palestinska militantna grupa Hamas započela napade na Izrael 7. oktobra.

Foto: EPA

Lavrov izneo tvrdnje da Iran i Liban ne žele da učestvuju u sukobu između Izraela i Hamasa

Tenzije su se ponovo rasplamsale na Srednjem istoku kada su pripadnici Hamasa iznenada napali Izraelsku teriotoriju iz pojasa Gaze, ubivši stanovnike izraelskih pograničnih naselja 200 ljudi odvedeno je u zatočeništvo, uključujući žene, decu i starije. Hamas je napad opisao kao odgovor na agresivne akcije izraelskih vlasti protiv džamije Al-Aksa u Jerusalimu. Izrael je najavio potpunu blokadu pojasa Gaze i izvodi vazdušne udare na Gazu, kao i na neke delove Libana i Sirije. Sukobi se vode i na Zapadnoj obali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija